SMART KIDS 930X122

Medic

Medic: Redeschiderea școlilor – „experiment de infectare în masă”

Medicul Octavian Jurma (foto) a comentat dur hotărârea autorităților privind redeschiderea școlilor din 3 ianuarie. Epidemiologul susține că decizia este „dezolantă” și consideră că „nici dacă plănuiau un experiment de infectare în masă nu puteau alege un moment mai bun

Citiți și: Un medic a luat șpagă de peste 900 de ori în 4 luni

„Se deschid şcolile în format fizic în România la 3 zile după Revelion. Exact timpul mediu de incubaţie pentru cazurile de Omicron. Este o decizie dezolantă… Astfel după ce petrecerile şi minivacanţa de Revelion au răspândit Omicron în toate oraşele din România, şcolile vor asigura răspândirea Omicron în toate familiile care au copii la şcoală în România, iar părinţii şi bunicii acestor copii le vor răspândi la birou sau în biserici şi celor care nu [mai] au copii în şcoli… Nici dacă plănuiau un experiment de infectare în masă şi demolarea controlată a sistemului medical, nu puteau alege mai bine suprapunerea unor seturi de evenimente de tip super-spreader atât de corect pentru a asigura o explozie de cazuri”, a scris Octavian Jurma pe pagina sa de Facebook.

Citiți și: Pitești. Doliu! A murit un medic foarte apreciat

Medicul timișorean susține că autoritățile române au luat de-a lungul timpului o serie de decizii greşite. În viziunea sa, deschiderea școlilor este principalul factor agravant.

„Dintre cei trei factori agravanţi, deschiderea şcolilor în format fizic la trei zile după petrecerile de anul nou pentru a recupera o vacanţă inutilă şi pe care nimeni nu a cerut-o, este fără îndoială cea mai iraţională măsură posibilă dintre toate. Pentru această decizie nu mai trebuie să căutăm motive epidemiologice ci motive psihiatrice, în zona de psihopatie”, a adăugat Octavian Jurma.

„Mă aștept sa terminăm săptămâna la peste 2.5000 de cazuri pe zi”

În postarea de pe Facebook, Octavian Jurma susține că autoritățile sunt vinovate pentru sosirea mai rapidă a valului 5.

„Debutul valului confirmă şi prognoza că Omicron va deveni dominantă până la finalul acestei săptămâni… De săptămâna viitoare Omicron va forţa valul în regim turbo şi mă aştept să terminăm săptămâna la peste 2,500 de cazuri pe zi (sunt excesiv de rezervat aici)… Debutul valului 5 a fost deci avansat cu aproape 2 săptămâni faţă de prognoza INSP, tocmai datorită măsurilor de relaxare inoportune, a abandonării certificatului verde şi a deschiderii şcolilor în cel mai prost moment posibil din punct de vedere epidemiologic”, explică Jurma.

Foto principal: descriptiv

Sursă foto 2: Facebook Octavian P Jurma

555 pe 222 COSTACHE

Comentarii

SMART KIDS 570×90