New Profesional Consult 930 x 122

fraudă

Medici de familie cercetați pentru falsificarea testelor COVID

Oamenii legi au descoperit, în România, o nouă metodă de fraudă în ceea ce privește eliberarea certificatelor verzi, potrivit Digi24.

Citiți și: Țeapă de zile mari pe internet în numele eMAG!

Mai mulți medici de familie din țară sunt cercetați pentru falsificarea testelor COVID ale pacienților. Aceștia ar fi declarat în platformele oficiale teste covid fals pozitive, astfel încât persoanele în cauză să obțină atât certificatul verde, care confirmă trecea prin boală, cât și un concediu medical.

„Există indicii privind un nou mod de operare folosit pentru a frauda procesul de eliberare şi utilizare a certificatelor digitale UE. Astfel, în ultima perioadă, pe măsură ce tot mai mulţi medici de familie au primit gratuit de la Ministerul Sănătăţii teste rapide pentru depistarea COVID-19, unii dintre ei ar falsifica rezultatele testărilor pentru anumiţi pacienţi, atestând în mod nereal că sunt infectaţi.

Citiți și: ALERTĂ DE FRAUDĂ PRIN OLX ŞI WHATSAPP. METODA LASĂ UTILIZATORII FĂRĂ UN LEU ÎN CONT!

În acest fel, pacienţii respectivi beneficiază de concedii medicale plătite de 14 zile şi obţin certificatul verde, deşi în realitate nu au fost infectaţi”, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar-șef de poliție Monica Dajbog.

Potrivit reprezentantului MAI, în ultima săptămână au fost întocmite 22 de dosare penale privind posibile fraude înregistrate în procesul de eliberare a certificatelor şi adeverinţelor de vaccinare, în care sunt cercetate 26 de persoane.

De asemenea, Monica Dajbog a mai precizat faptul că la nivelul Direcţiilor de Sănătate Publică au fost iniţiate controale.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu a declarat că toate persoanele care comit astfel de ilegalități vor fi identificate și vor suporta consecințele.

Foto descriptiv: Digi24

Donaris 555×222

Comentarii

New Profesional Consult 570×90