New Profesional Consult 930 x 122

ticuri

Medicii trag un semnal de alarmă! Pericolul de pe TikTok și alte rețele sociale

Mai mulți cercetători americani trag un semnal de alarmă în legătură cu rețelele sociale care oferă conținut video, precum TikTok.

Citiți și: Un tătic a cucerit internetul! La muncă, cu copilul în brațe

Potrivit neurologilor, tot mai mulți tineri au ticuri, iar o parte din vină pentru apariţia bruscă a mișcărilor nervoase, repetitive, o poartă și aceste aplicații video, notrează StitileProTv.

În prezent, platforma TikTok a depășit Facebook, devenind cea mai populară aplicație de mobil din lume. Astfel, nu e de mirare că medicii sunt îngrijorați.

Citiți și: S-a postat pe TikTok cu pușca în mână. A doua zi l-au trezit mascații

Începând cu 2020, un număr record de adolescenți cu manifestări dramatice și neobișnuite de tulburări de tic – mișcări sacadate exagerate și izbucniri verbale – au inundat departamentele de urgență și cabinetele medicilor în căutare de tratament imediat, potrivit Antena 3 CNN.

Unele manifestări seamănă cu Sindromul Tourette.

În marea majoritate a cazurilor, tinerii pacienți nu fuseseră niciodată diagnosticați cu tulburări de tic.

Ce ticuri ar putea apărea din cauza TikTok

– Clipit foarte des

– Diverse grimase faciale

– Ridicarea umerilor

– A arăta semnul ”ok” foarte des

– Serii de mișcări care se execută întotdeauna în aceeași ordine – o răsucire a capului urmată de o ridicare a umerilor, de exemplu.

Foto descriptiv: Totul despre mame

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90