930X122 MAIA

Călin Georgescu

Breaking. Au fost scoase de la secret documentele legate de campania de pe TikTok a lui Călin Georgescu

Breaking. Au fost scoase de la secret documentele legate de campania de pe TikTok a lui Călin Georgescu CSAT a declasificat documente despre campania de promovare pe TikTok a lui Călin Georgescu.

Citiți și: Călin Georgescu șochează: Vrea România fără saloane de înfrumusețare!

Potrivit SRI, o rețea de 25.000 de conturi a fost extrem de activă fix înaintea alegerilor.

Rețeaua a început să crească în activitate cu două săptămâni înainte de scrutin. Din 2016, peste 700 de conturi au fost inactive până pe 11 noiembrie 2024.

Citiți și: Călin Georgescu strigă disperat: „Poporul român trebuie să…!”

„Am luat act de declasificarea documentelor CSAT care arată că în campania electorală a domnului Călin Georgescu au fost folosite finanțări externe nedeclarate de către acesta și că există tipare de lucru ce arată implicarea unor actori statali!

Nu am putut să vorbesc public despre aceste documente pentru că am respectat legea. Însă, un fapt este cert: în competiția electorală, am fost cel mai afectat de modul în care domnul Călin Georgescu și-a mărit artificial expunerea, eludând cadrul legal. Sper ca, pe baza dovezilor publicate azi, autoritățile statului să-și facă treaba, iar toți cei vinovați să plătească!”, a transmis Marcel Ciolacu.

Documentele arată că activitatea conturilor era coordonată prin Telegram. Unele grupuri Telegram folosite pentru organizare existau încă din 2022. De asemenea, SRI a descoperit informații despre finanțarea campaniei electorale.

Bogdan Peschir ar fi plătit peste 380.000 de dolari pentru promovarea lui Călin Georgescu.

Sumele au fost transferate prin aplicația FameUP, conform datelor TikTok.

Breaking. Au fost scoase de la secret documentele legate de campania de pe TikTok a lui Călin Georgescu

Serviciile de informații au raportat și atacuri cibernetice masive asupra sistemelor AEP. Peste 85.000 de atacuri au fost atribuite Rusiei înaintea alegerilor.

Atacurile cibernetice au continuat în ziua votului, folosind infrastructuri din 33 de țări.

SIE a transmis că Rusia a studiat vulnerabilitățile statelor prin cercetări sociologice. Scopul principal era să identifice punctele slabe ale proceselor electorale.

Rusia a folosit propagandă și inteligență artificială pentru a influența opinia publică.

Rusia a promovat candidați de extremă dreaptă și pro-ruși, inclusiv în România. SIE a notat că propaganda rusă a vizat România atât direct, cât și indirect.

MAI a raportat manipularea a peste 100 de influenceri cu milioane de urmăritori pentru promovarea candidatului. TikTok nu a respectat legislația, permițând creșterea influenței lui Călin Georgescu în mediul online.

Sursa: Adevărul.ro

Eurial 555 x222
570 X 90 CAPRA 3