Donaris 930 x 122

alimente

Milioane de români primesc bani de la stat. Intră o nouă tranșă pe carduri

Milioane de români primesc bani de la stat. Intră o nouă tranșă pe carduri

Citiți și: Bani pentru milioane de români! Se întâmplă astăzi!

Veste bună pentru beneficiarii de vouchere de alimente.

Tichetele sociale vor fi încărcate luna aceasta, cu o nouă transă de bani.

Citiți și: Cele mai mari scumpiri! Pentru ce plătim cel mai mult la magazin

Astfel, Programul ,,Sprijin pentru România” anunță că în luna iunie vor fi alimentate cardurile sociale pentru achiziționarea alimentelor de bază.

Valabilitatea pentru fiecare tichet este de 12 luni și poate fi folosit, în general, doar de beneficiar.

Statul acordă pentru persoanele din categoriile vulnerabile, pe parcursul anului, șase vouchere de alimente.

Cuantumul acestora este de 250 de lei fiecare și pot fi utilizate pentru alimente și mese calde.

Voucherele de alimente vor fi distribuite în şase tranșe, o dată la două luni.

Milioane de români primesc bani de la stat. Intră o nouă tranșă pe carduri

Potrivit wowbiz.ro, scopul proiectului susținut de Programul ,,Sprijin pentru România” are ca scop scăderea sărăciei la nivel național.

Conform Ministerului Investițiilor, ultima tranșă de bani pe voucherele de alimente a fost virată în contul beneficiarilor înainte de Paștele Ortodox.

Luna aceasta, banii vor intra în perioada 1-10 iunie 2023.

Categoriile de români care primesc vouchere pentru alimente, anul acesta:

– Copiii și adulții încadrați în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri nete lunare proprii mai mici sau egale cu 1700 de lei în 2023;

– Ajutorul din partea statului poate fi oferit și familiilor cu cel puțin doi copii în întreținere, cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 675 de lei pentru anul 2023;

– Familiile monoparentale, cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 675 de lei pentru tranșele din anul 2023;

– Familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social,  vor primi și ele tichete sociale în 2023;

– Pensionarii sistemului public de pensii sau cei aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special ale căror venituri nete lunare sunt mai mici sau egale cu 1700 de lei pentru tranșele din anul 2023.

Județele cu cei mai mulți beneficiari de carduri pentru alimente și mese calde sunt: București (122.000); Suceava (90.879); Iași (90.196); Dolj (89.801); Bacău (82.410).

Aproximativ 2,4 milioane de români sunt înscrişi în program şi primesc vouchere de alimente pentru mese calde”, notează Antena3.

Foto: Descriptiv/Arhivă

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90