EcoMoto 930×122

armata

Ministerul Apărării vrea soldați voluntari

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat că MApN are în pregătire un proiect prin care să recruteze militari tineri.

Citiți și: Doi puștani au dat-o în bară! Sancțiuni pe măsura faptelor

Este vorba despre un stagiu militar voluntar. Astfel, Ministerul Apărării vrea să atragă tineri, să-i antreneze militar și să-i folosească alături de soldații profesioniști dacă țara are nevoie de protecție armată.

Acest stagiu voluntar nu înseamnă stagiu militar obligatoriu, ci o alternativă a acestui serviciu. Durata unui astfel de stagiu nu s-a stabilit încă.

Citiți și: Permisul se va putea obține mai devreme!

În ceea ce privește partea financiară, voluntarii pot primi, în timpul perioadei de pregătire militară, o sumă de 2.700 de lei, plus o soldă lunară de 1.500 de lei când este rezervist și își vede de viața civilă.

Ministrul Apărării Naţionale a declarat recent că, revenirea la stagiul militar obligatoriu „nu este o opţiune în acest moment”.

Cu privire la stagiul militar obligatoriu, în acest moment nu avem nicio decizie cu privire la o asemenea posibilitate. În schimb, avem două decizii importante despre care am vorbit luna trecută pe larg.

Este vorba de sistemul de voluntariat pe care l-am redeschis în acest an și deja am văzut că avem foarte mulți tineri care vor să vină. Sunt rezerviști voluntari, cei care intră în sistem, dar care rămân acasă.”, a declarat ministrul Dîncu la Radio România Actualități.

Sursă foto principal: romaniatv.net

Eco moto 555×222

Comentarii

2 comentarii

  • Nae spune:

    De ce când am vrut sa venim sa ne angajam în cadrul armatei ne cereati tot felul de studii??? Și acum vreți voluntari pentru ce ? Ce sa apărăm averile parlamentarilor și hoților ce ne conduc de atata timp sau toate hipermarketu-rile mari din tara 😡😡😡

  • Floryn gabriel atat nimic mai mult spune:

    Nu se merita sa mori pentru niste oameni”” care nu au facut nimic pentru tara, tara noastra nu mai ieste a noastra este a strainilor ce au cumparat tot ce a fost de vanzare nu vreau sa mor pentru niste mincinosi si vanzatori de tara unde trimitetil pe arafat la rasboi iel comanda an ROMÂNIA iohanis spune stati ân casa acum ne cereti sa iesim la rasboi nu pot merge ca luam covid nb.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90