pizzeria sapori  930 122

munca

Ministrul Simona Bucura-Oprescu, document major în domeniul muncii!

Ministrul Simona Bucura-Oprescu, document major în domeniul muncii!

Citiți și: Simona Bucura Oprescu, după ce a votat: Îmi doresc să fie o prezență cât mai mare în județul Argeș

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, participă în aceste zile la cea de-a 112-a Sesiune a Conferinței Internaționale a Muncii care se desfășoară la Geneva, Elveția.

Ministrul Simona Bucura-Oprescu a depus în cadrul Conferinței instrumentul de ratificare de către România a Convenției nr. 190/2019 privind eliminarea violenței și a hărțuirii în lumea muncii.

Citiți și: Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, lăudată la Simfonie de ambasadori!

Documentul a fost depus în cadrul întâlnirii bilaterale cu Gilbert F. Houngbo, directorul general al Organizației Internaționale a Muncii.

Ministrul Simona Bucura-Oprescu a arătat că România a ratificat până acum 8 dintre cele 10 Convenții fundamentale ale OIM asimilate drepturilor omului.

În total, România a ratificat 38 dintre cele 57 de Convenții OIM și va continua să facă toate demersurile necesare pentru a ratifica și ultimele două Convenții fundamentale ale OIM privind sănătatea și securitatea în muncă.

“MMSS și Guvernul României își respectă angajamentul de a asigura șanse egale și acces la servicii publice esențiale pentru toți cetățenii, dar și elaborarea de politici care să asigure tranziția verde și digitală care să contribuie la o economie solidă și crearea de noi locuri de muncă.

Vom continua să facem eforturi pentru un mediu de lucru sigur și incluziv, fără discriminare și hărțuire.

Vom colabora cu partenerii sociali pentru atingerea acestor obiective.

Ministrul Simona Bucura-Oprescu, document major în domeniul muncii!

MMSS și Guvernul României vor continua cooperarea cu OIM pentru a respecta standardele, politicile și bunele practici în domeniul muncii ca răspuns eficient la provocările actuale generate de schimbările fără precedent din lumea muncii”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.

De asemenea, ministrul Simona Bucura-Oprescu a participat la o reuniune bilaterală cu Beate Andrees, director regional OIM pentru Europa și Asia Centrală.

Discuțiile au vizat întărirea cooperării dintre România și Biroul Internațional al Muncii, iar ministrul Simona Bucura-Oprescu și-a exprimat dorința ca OIM să deschidă un Birou la București.

În intervenția sa în plenul Conferinței, oficialul român a subliniat angajamentul țării noastre de a întări măsurile de combatere a violenței și hărțuirii în lumea muncii, precum și pentru dialog social, stimularea ocupării forței de muncă, asigurarea securității și sănătății în muncă, egalitate și nediscriminare.

Totodată, ministrul Simona Bucura-Oprescu i-a adresat invitația directorului general al OIM, Gilbert F. Houngbo, de a efectua o vizită oficială în România în perioada următoare.

Eco moto 555×222

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Pizza Sapori Italia 570 90