Donaris 930 x 122

focul lui sumedru

MIOVENIUL APRINDE FOCUL LUI SUMEDRU

Mioveniul aprinde Focul lui Sumedru. Ca în fiecare an, respectând tradiția populară, locuitorii din Mioveni vor aprinde, în seara zilei de 25 octombrie 2018, Focul lui Sumedru, eveniment care va fi marcat și de autoritățile locale.

Citiți și: 3.000 de lei pentru fiecare nou-născut în acest oraș din județ

Primăria Mioveni, Consiliul Local și Centrul Cultural, în parteneriat cu unitățile de învățământ din oraș și cu sprijinul SVSU Mioveni și al SC Servicii Edilitare pentru Comunitate, vor organiza mai multe focuri simbolice. Cu acest prilej, vor fi oferiți peste 15.000 de covrigi, informează Primăria Mioveni. Iată zonele în care va fi aprins Focul lui Sumedru (click pe imagine pentru mărire):

-Grădinița Făget, ora 18

Citiți și: Accident grav, cu două mașini. O șoferiță de 25 de ani, rănită

-Școala Gimnazială nr.1 Colibași, ora 18

-Școala Gimnazială „George Topârceanu”, ora 18

-Școala Gimnazială Clucereasa, ora 17

-Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu”, ora 18

-Liceul Teoretic „Iulia Zamfirescu”, ora 18

-Structura școlii „Liviu Rebreanu” din Racovița, ora 18

-Strada Morii (Zăvoi)-Racovița de Sus, ora 19. 

Focul lui Sumedru sau Focul de Sâmedru este o tradiție românească veche de două mii de ani. Obiceiul se mai păstrează în județe ca Argeș, Dâmbovița sau Vâlcea. Tradiţia spune că Focul lui Sumedru marchează începutul sezonului rece şi că are rolul de a-i atrage pe protectorii culturilor.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3