930×122 POSADA 5

muniție furată

Mitraliera și muniția furate în luna martie de la o unitate militară au fost găsite!

Mitraliera şi muniţia furate în luna martie de la o unitate militară din Constanța au fost găsite, notează Digi24.

Arma şi cele 30 de cartuşe sustrase de la un militar aflat în post au fost identificate după aproape patru luni.

Potrivit reprezentanților MApN, citați de Mediafax, pistolul mitralieră și muniția au fost găsite în data de 5 iulie, însă ancheta în acest caz continuă.

Reamintim că, în luna martie, o persoană a reușit să fure o mitralieră și un încărcător cu 30 de cartușe de la o unitate militară din Constanța.

Persoana neidentificată, care purta cagulă și avea o armă albă, a intrat prin efracție în perimetrul unității militare, în jurul orei 20.15, și l-a atacat pe militar, potrivit Ministerului Apărării.

Militarul a încercat să se lupte cu hoțul, dar acesta i-a furat arma din dotare și de un încărcător cu 30 de cartușe. Bărbatul a reușit să fugă sărind gardul unității militare.

CINE A GĂSIT PISTOLUL MITRALIERĂ ȘI UNDE

Procurorul şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa a dezvăluit cine este persoana care a găsit, după patru luni, arma furată, scrie Adevărul.

„Arma a fost găsită chiar de militarul căreia i-a fost sustrasă, se afla la o distanţă de aproximativ 200 de metri de unitatea militară, la marginea unui drum, ascunsă sub o saltea abandonată în zonă.

Militarul a fost audiat şi a susţinut că, întâmplător, când se întorcea de la o altă unitate unde îşi desfăşura activitatea a observat această saltea, a dat cu piciorul şi a observat o parte a armei, cureaua mai exact.

Apoi a ridicat salteaua, a găsit arma, şi-a anunţat colegii, după care organele de Poliţie, care au fost la faţa locului şi au identificat arma, care se află într-o stare avansată de degradare.

A fost recuperată şi muniţia, în totalitate”, a declarat Viorel Teliceanu, procurorul şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, ppotrivit sursei citate.

Sursă foto: Libertatea

Eurial 555 x222
570 X 90 CAPRA 3