930 pe 122 COSTACHE

atac

Alertă în Constanța! Soldat atacat și dezarmat

Sâmbătă seara, un militar de la Centrul 110 Comunicații și Informatică din Mamaia Sat a fost atacat în timp ce executa serviciul de pază în unitate, anunță Ministerul Apărării Naționale.

Citiți și: Copil de 3 ani, mușcat de față de un câine maidanez!

Agresorul a intrat în unitatea militară cu o cagulă pe cap și având asupra lui o armă albă. După ce a atacat soldatul și intrat în posesia armei și a muniției, individul a fugit, sărind gardul.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a anunţat că au fost instituite filtre în trafic în urma incidentului.

Citiți și: Aplicația Revolut, atacată de hackeri

De asemenea, Ministerului Apărării Naţionale a dispus, la nivelul tuturor unităţilor militare, măsuri pentru întărirea serviciilor de pază şi verificarea planurilor de pază şi de apărare a obiectivelor militare.

„O persoană neidentificată, cu cagulă și înarmată cu o armă albă, a intrat prin efracție în perimetrul unității militare, în jurul orei 20.15, și l-a atacat pe militar. Militarul aflat în postul de pază a aplicat procedurile legale, a opus rezistență în confruntarea corp-la-corp cu agresorul, dar a fost deposedat de arma din dotare și de un încărcător cu 30 de cartușe.

După ce a intrat în posesia armei și a muniției, agresorul a părăsit perimetrul unității (a sărit gardul), iar militarul agresat i-a anunțat de urgență pe comandantul corpului de gardă și pe comandantul unității.

Conform procedurilor legale în vigoare, Parchetul Militar Constanța și organele de poliție au deschis o anchetă pentru cercetarea evenimentului. De asemenea, comandantul Centrului 110 Comunicații și Informatică a numit o comisie administrativă pentru cercetarea împrejurărilor producerii evenimentului.

Conducerea Ministerului Apărării Naționale a dispus de urgență, la nivelul tuturor unităților militare, măsuri pentru întărirea serviciilor de pază și verificarea planurilor de pază și apărare a obiectivelor militare”, transmite MApN.

Foto descriptiv: Romania TV

555×222  MAIA

Comentarii

SMART KIDS 570×90