New Profesional Consult 930 x 122

deea codrea

DEEA CODREA: „SUNT MÂNDRĂ DE FIECARE MODEL CARE A TRECUT PRIN ACEASTĂ AGENȚIE!”

Fotomodelul Deea Codrea povestește într-un interviu pentru ePitești cum și-a început cariera de director de agenție de modelling. Deea face și precizări utile pentru toate domnișoarele care își doresc să ajungă manechine.

Citiți și: Șofer imobilizat în trafic. Era căutat în toată lumea, dar l-au prins în Argeș

Cum ţi-ai început cariera de director de agenție de modelling?

Într-o seară am primit un mesaj de la un viitor bun prieten şi coleg, Marian Dumitru (Dumis). Mi-a spus să mă întâlnesc cu el si prietenul lui Valentin Ioniţă. Am fost şi mi-au explicat că îşi doreau să-şi facă propria lor agenţie, iar eu să predau cursurile de catwalk şi atitudine. M-a surprins plăcut ideea şi din acel moment viaţa mea a trecut la următorul nivel. Am început timid, într-o cămăruţă de 6 metri pătraţi. Ne-am organizat ca să facem un casting pentru a găsi fete. Au venit multe… Frumoase, timide, cu sau fară experienţă. Mă bucur când văd că una dintre cele 5 modele de la început lucrează acum în străinătate și că are contracte cu agenții celebre. Este vorba de Eliza Branişte. Bucuria este cu atât mai mare cu cât ea a fost pariul meu. De altfel, pot spune că în timp mi s-a dezvoltat un fler în a alege viitoarele modele. Apreciez enorm oamenii care nu-şi uită startul. Poate nu le-am oferit lumea, însă, cu siguranţă, le-am oferit câteva indicii despre cum o pot cuceri. Sunt mândră de fiecare model care a pornit în agenţia asta. Toate îmi sunt dragi! Fiecare dintre ele are o parte din mine în mers şi în atitudine.

Citiți și: Tot ce e mai frumos în lume este la SIMFONIE!

Care sunt criteriile în baza cărora accepţi o fată în această agenţie?

-Criteriile nu sunt unele fixe. Am cunoscut de a lungul timpului şi fete înalte, dar și scunde. Fiecare categorie are ceva din ceea ce nu are cealaltă. Fetele înalte, spre deosebire de cele scunde, sunt mai rigide, mai liniare. Caut ca o fată să aibă un raport de 20 între înălţime şi greutate (de exemplu, la 1.70 înălţime trebuie să aibă 50 de kg), să nu fie timidă, să aibă un păr mediu și minim 1.68 înălţime. Însă nu sunt reguli fixe. Dacă îmi place cineva şi consider că are potenţial atunci nu stau pe gânduri.

Care este programul lor? De câte ori vă vedeți pe săptămână?

Modelele mele au vârste micuțe, între 13 şi 19 ani. Au un program destul de încărcat. Modellingul este şi trebuie să rămână pentru ele o opţiune, un back up plan, însă nu trebuie să-şi neglijeze studiile. De aceea ne întâlnim o singură dată pe săptămână, duminica, de la ora 17. Atunci când avem evenimente de pregătit ne vedem mai des.

Ce trebuie să înveţe aceste modele odată ajunse acolo?

Fetele învaţă în agenţia noastră cum să meargă pe catwalk, cum să pozeze, cum să fie hostess. Însă nu ne oprim aici, învăţăm cum să socializăm corect, cum să ne îmbrăcăm în funcţie de un eveniment și cum să ne prezentăm cel mai bine pe noi înşine. Până la urmă modellingul este despre cum reuşeşti să îţi vinzi imaginea. Întotdeauna le încurajez să aleagă numai job-urile cu care nu le va fi ruşine peste 10 ani. Noi suntem cele mai preţioase persoane pentru noi înșine şi atunci de ce să vindem ieftin? Pentru 5 minute de glorie? Poate acum nu înţeleg asta şi se cred mereu în competiţie cu alte modele, însă odată cu trecerea anilor îşi vor da seama că modestia este cea mai importantă armă. (Foto: Facebook Deea Codrea)

 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90