Donaris 930 x 122

campulung muscel

NIVELUL RADIAŢIILOR, DEPĂŞIT ÎN CÂMPULUNG MUSCEL

O echipă CBRN (chimic, biologic, radiologic, nuclear) din Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeş s-a deplasat ieri în Câmpulung Muscel pentru a face determinări de radiaţii, după ce autoritățile au primit o sesizare potrivit căreia nivelul emisiilor a fost depăşit.

Citiți și: Bradu. Se oferă gratuit!

Incidentul a avut loc în incinta fabricii de ciment din Câmpulung, în zona punctului în care se ard deşeuri. Potrivit ISU, la controlul accesului unui transport de deşeuri sortate la firma Ecovalor instalaţia specială de monitorizare a semnalat un nivel anormal al radioactivității.

Autocamionul care transporta încărcătura respectivă a fost dirijat către zona de carantină şi s-au dispus măsurile prevăzute de protocolul standard pentru astfel de situaţii.

Citiți și: E oficial! Amenzile sunt uriașe!

Balotul de deşeu din transportul în cauză a fost depozitat în siguranţă, izolat şi sigilat din nou. Potrivit autorităților, balotul şi încărcătura urmează să fie preluate de o firmă autorizată de Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare. (Foto: Câmpulung Muscel)

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA