930×122 CUMPANA 5

burse

Noi condiții de acordare a burselor de merit!

Bursele din acest an nu se vor acorda pe baza mediilor din semestrul I al acestui an școlar, ci pe baza celor de la finalul anului școlar trecut.

Citiți și: O învățătoare și-a băgat elevii în spital! Copii cu ochi roșii și arsuri!

Toți elevii care au avut anul școlar trecut medii generale de peste 9,50 vor primi burse de merit pe semestrul al II-lea – aceasta este clarificarea cu care Ministerul Educației a venit la întâlnirea cu reprezentanții Consiliului Național al Elevilor, transmit aceștia din urmă într-un scurt comunicat citat de Edupedu.ro.

„Ministerul Educației a spus că se va publica statistica mediilor elevilor de pe semestrul I.

Citiți și: Anunț important privind naveta elevilor!

Se va reveni asupra criteriilor de acordare a burselor dacă procentul elevilor cu peste 9,50 se va micșora: ministrul a spus că toți banii de burse din bugetul de stat vor fi folosiți strict cu această destinație, deci se vor face modificări pentru ca acest lucru să se poată întâmpla;

Ministerul Educației a venit cu o clarificare: beneficiarii burselor pentru semestrul al II-lea nu sunt cu raportare la mediile de pe semestrul I, ci cu raportare la mediile generale de pe anul școlar trecut. Deci, toți care au avut anul școlar trecut medii generale de peste 9,50 vor primi burse pe semestrul al II-lea”, potrivit reprezentanților CNE.

Foto descriptiv: Tele M

Donaris 555×222

Comentarii

Donaris 570×90