Donaris 930 x 122

burse

Noi condiții de acordare a burselor de merit!

Bursele din acest an nu se vor acorda pe baza mediilor din semestrul I al acestui an școlar, ci pe baza celor de la finalul anului școlar trecut.

Citiți și: S-a semnat contractul! Vești bune pentru mii de elevi

Toți elevii care au avut anul școlar trecut medii generale de peste 9,50 vor primi burse de merit pe semestrul al II-lea – aceasta este clarificarea cu care Ministerul Educației a venit la întâlnirea cu reprezentanții Consiliului Național al Elevilor, transmit aceștia din urmă într-un scurt comunicat citat de Edupedu.ro.

„Ministerul Educației a spus că se va publica statistica mediilor elevilor de pe semestrul I.

Citiți și: Furt lângă Pitești: Elevi jefuiți de un infractor din Olt

Se va reveni asupra criteriilor de acordare a burselor dacă procentul elevilor cu peste 9,50 se va micșora: ministrul a spus că toți banii de burse din bugetul de stat vor fi folosiți strict cu această destinație, deci se vor face modificări pentru ca acest lucru să se poată întâmpla;

Ministerul Educației a venit cu o clarificare: beneficiarii burselor pentru semestrul al II-lea nu sunt cu raportare la mediile de pe semestrul I, ci cu raportare la mediile generale de pe anul școlar trecut. Deci, toți care au avut anul școlar trecut medii generale de peste 9,50 vor primi burse pe semestrul al II-lea”, potrivit reprezentanților CNE.

Foto descriptiv: Tele M

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90