NOR CURIER 930X122

bloc

Noi reguli la bloc!

Noi reguli la bloc!

Citiți și: Interzis în 2024: Sancțiuni uriașe pentru orele de liniște la bloc

Legea prin care s-au stabilit, în 2022, mai multe măsuri pentru reducerea riscului seismic al clădirilor urmează să se modifice. Potrivit unui proiect de lege ce a primit votul decisiv din Parlament.

Interzicerea închirierii apartamentelor din clădirile cu bulină roșie și reintroducerea interdicției de a organiza activități sau evenimente cu mulți participanți în aceste clădiri sunt doar două dintre schimbările ce vor apărea în domeniu.

Citiți și: Bilanțul nenorocirii din Curtea de Argeș: Victime multiple și un decedat

Noi reguli la bloc!

Proiectul de lege care merge acum la promulgare vizează modificarea Legii 212/2022 și prevede:

1.Interzicerea închirierii apartamentelor din clădirile cu bulină roșie

Nerespectarea interdicției de închiriere va aduce proprietarilor locuințelor din clădirile cu bulină amenzi. Acestea sunt cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei.

Se dorește reintroducerea interdicției de a organizare a activităților publice în imobilele cu risc seismic

2.Inclusiv cele comerciale sau de divertisment vor fi interzise în spații aflate în imobile încadrate în clasa I de risc seismic.

Firmele care dețin sau administrează asemenea spații vor risca amenzi de până la 10.000 de lei pentru nerespectarea viitoarei interdicții.

3.Interdicțiile se vor aplica tuturor contractelor

Cel mai târziu în 30 de zile de la aplicarea interdicțiilor, toate contractele, fie ele de închiriere locuințe sau pentru organizarea şi desfăşurarea activităţilor publice în imobile cu bulină, se vor supune noilor reguli.

Detalii, AICI 

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3