930×122 CAPRA 5

permis

Noi reguli la preschimbarea permisului!

Noi reguli la preschimbarea permisului!

Citiți și: Șoferii care ajung direct la închisoare. E ilegal!

Șoferii își vor putea preschimba permisele de conducere străine cu cele românești fără a fi necesar să urmeze o școală de șoferi în România și doar prin susținerea examenului în țara noastră, potrivit unei ordonanțe adoptate de Guvern.

Astfel, titularii de permise de conducere străine vor putea să își preschimbe aceste documente cu echivalentul românesc în urma susţinerii examenului în România, examenul constând în proba teoretică şi practică, fără a mai fi necesare orele de şcoală auto, cum este prevăzut acum.

Citiți și: Șoferii scapă de o mare bătaie de cap!

Noi reguli la preschimbarea permisului!

De asemenea, se reglementează cazul de restituire a permisului de conducere în baza rezultatului analizei mostrelor biologice realizate în instituțiile medico-legale autorizate prin care s-a stabilit absența în organism a substanțelor psihoactive.

În practică, s-au întâlnit situații în care, în urma analizei mostrelor biologice, a rezultat absența în organism a substanțelor psihoactive. În aceste situații, permisul de conducere reținut potrivit art. 195 din Regulamentul de aplicare a OUG nr. 195/2002, aprobat prin HG nr. 1391/2006, poate fi restituit în baza soluţiei de clasare dispuse în faza urmăririi penale în condițiile legii.

Durata desfășurării urmăririi penale diferă de la o unitate de parchet la alta, fapt pentru care restituirea permisului de conducere reținut în condițiile prezentate se poate face mai devreme sau mai târziu, perioadă în care dreptul de a conduce este grevat de suspendare. Soluția identificată este reglementarea unui nou caz de restituire a permisului de conducere pentru a putea preîntâmpina o posibilă prelungire a perioadei de suspendare a dreptului de a conduce.

Detalii, AICI – Noi reguli privind preschimbarea unui permis de conducere străin cu unul românesc

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3