930X122 MAIA

codul rutier

Noi reguli pentru șoferi

Noi reguli pentru șoferi

Citiți și: Tot ce trebuie să știe șoferii despre reținerea permisului de conducere!

OG 11/2023 privind  Codul Rutier se va aplica începând cu data de 2 martie 2023.

Noua ordonanță prevede mai multe schimbări. Printre acestea se numără și eliberarea unei dovezi cu valabilitate de o lună, care înlocuiește certificatul de înmatriculare până la emiterea acestuia, conform evz.ro.

Citiți și: Lovitură teribilă pentru acești șoferi!

„La cererea proprietarului sau deținătorului mandatat al vehiculului, autoritatea competentă eliberează, pentru situațiile în care se emite un certificat de înmatriculare, o dovadă înlocuitoare a acestuia care atestă înmatricularea vehiculului, valabilă până la emiterea certificatului de înmatriculare, dar nu mai mult de 30 de zile”, arată Codul Rutier.

Șoferii pot solicita o dovadă (cu valabilitate de maxim 30 de zile) până la eliberarea permisului de conducere, în cazul pierderii, furtului, deteriorării actului sau schimbării numelui titularului acestuia. Potrivit OG 11/2023, polițiștii din cadrul Direcției Generale Permise de Conducere și Înmatriculări vor putea elibera și permise de conducere internaționale.

Modificările din Codul Rutier care vor intra în vigoare începând cu 2 martie 2023 prevăd, prin cele menționate mai sus, și extinderea obligativității înregistrării audio-video a probei practice a examenului pentru obținerea permisului de conducere pentru categoriile AM, A1, A2 și A, mai puțin proba poligonului.

Mai multe detalii, AICI

Foto: Arhivă ePitești.ro/Descriptiv

Donaris 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Lukacs Iosif spune:

    Exceptiile sunt portitele prin care se nasc modurile de frauda. Nu ar trebuii sa fie exceptii atat la categoriile de vehicule cat la orice proba a examenului. La examen fraudeaza examinatorul nu elevul. E 2 in 1, evitarea fraudelor si reducerea coruptiei. 👍

570×90 MAIA