Donaris 930 x 122

codul rutier

Noi reguli pentru șoferi

Noi reguli pentru șoferi

Citiți și: Atenție șoferi! Se dau amenzi și în aceste locuri!

OG 11/2023 privind  Codul Rutier se va aplica începând cu data de 2 martie 2023.

Noua ordonanță prevede mai multe schimbări. Printre acestea se numără și eliberarea unei dovezi cu valabilitate de o lună, care înlocuiește certificatul de înmatriculare până la emiterea acestuia, conform evz.ro.

Citiți și: ”Benzinarii” nu se mai satură! Șoferi revoltați!

„La cererea proprietarului sau deținătorului mandatat al vehiculului, autoritatea competentă eliberează, pentru situațiile în care se emite un certificat de înmatriculare, o dovadă înlocuitoare a acestuia care atestă înmatricularea vehiculului, valabilă până la emiterea certificatului de înmatriculare, dar nu mai mult de 30 de zile”, arată Codul Rutier.

Șoferii pot solicita o dovadă (cu valabilitate de maxim 30 de zile) până la eliberarea permisului de conducere, în cazul pierderii, furtului, deteriorării actului sau schimbării numelui titularului acestuia. Potrivit OG 11/2023, polițiștii din cadrul Direcției Generale Permise de Conducere și Înmatriculări vor putea elibera și permise de conducere internaționale.

Modificările din Codul Rutier care vor intra în vigoare începând cu 2 martie 2023 prevăd, prin cele menționate mai sus, și extinderea obligativității înregistrării audio-video a probei practice a examenului pentru obținerea permisului de conducere pentru categoriile AM, A1, A2 și A, mai puțin proba poligonului.

Mai multe detalii, AICI

Foto: Arhivă ePitești.ro/Descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

Un comentariu

  • Lukacs Iosif spune:

    Exceptiile sunt portitele prin care se nasc modurile de frauda. Nu ar trebuii sa fie exceptii atat la categoriile de vehicule cat la orice proba a examenului. La examen fraudeaza examinatorul nu elevul. E 2 in 1, evitarea fraudelor si reducerea coruptiei. 👍

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3