930×122 CAPRA 5

uniforme polițiști

Noile uniforme ale polițiștilor de 9.600.000 €, gata de prezentarea oficială

Astăzi, 22 iulie, Sindicatul Polițiștilor – Sidepol a avut o întâlnire la Inspectoratul General al Poliției Române în care au fost prezentate articolele care vor face parte din noua uniformă de serviciu pentru Poliția Română.

Citiți și: Polițiștii români se transformă în agenți americani, datorită noilor uniforme

Ședința oficială de prezentare a noilor uniforme va avea loc marți, 26 iulie, potrivit Sidepol.

Chiar dacă în urmă cu o săptămână Sindicatul Polițiștilor publica un articol pe rețelele de socializare în care prezenta tot o parte a noii uniforme și o cataloga ca fiind o adevărată dezamăgire (Subiectul pe larg, AICI: Uniformele polițiștilor de 9.600.000 € sunt gata. „Și un agent de pază are ținută mai frumoasă!”), astăzi prezintă articolele vestimentare ca fiind calitative.

Citiți și: Secretomanie totală. Licitații de milioane de euro pentru noile uniforme ale polițiștilor

În cadrul unei postări pe pagina oficială de Facebook, Sidepol descrie fiecare articol vestimentar din noua uniformă.

ARTICOLELE VESTIMENTARE DIN NOUA UNIFORMĂ

„Ne-au fost prezentate mai multe articole din componența noii uniforme, aflate deja în stocul I.G.P.R.(nefiind momentan în forma finală), după cum urmează:

1. Jacheta – fiind cel mai bine realizat articol de uniformă care ne-a fost prezentat, cu specificații tehnice de produs de top, atât ca design, culoare, cât și ca materiale folosite;

2. Scurta și bluzonul – diferența este dată de căptușeală și materialul specific anotimpului pentru care a fost realizat, aici organizația noastră sindicală a formulat mai multe propuneri, inclusiv legate de eliminarea galben-verzuiului pentru structurile de O.P. și reducerea sub formă de benzi, asemeni noului tricou, pentru formațiunile de poliție rutieră.

Discuțiile au mai vizat atât chestiuni tehnice legate de amplasarea buzunarelor, sistemelor de prindere pentru microfon stație/cameră, etc. Aceste aspecte vor fi reluate marți.

3. Pantofii de intervenție de vară – aici este loc de mai bine atât cu privire la design, cât și cu privire la unele materiale folosite la producerea acestui tip de încălțăminte, urmând a veni cu propuneri fundamentate tot marți;

4. Cămașa de serviciu – realizată din material ripstop în combinație cu materiale care oferă elasticitate. Aici am reliefat câteva propuneri tehnice legate de sistemele de prindere;

„ARTICOLE RELATIV CALITATIVE RAPORTATE LA NEVOILE OPERATIVE ALE POLIȚIȘTILOR”

5. Costumul de intervenție – bluză + pantalon – aceleași discuții ca la articolele anterioare, fiind nevoie de o recreionare tehnică și grafică a unor elemente. Având în vedere calitățile superioare ale jachetei, vom încerca să convingem factorii decizionali să adopte aceeași nuanță de culoare și pentru pantalonii de intervenție;

6. Tricoul – realizat din material de bumbac, aproape la fel cu cel care este în prezent în uz, propunând folosirea unui alt material superior care să confere protecție termică, confort și elasticitate;

7. Polarul – articol propus de noi ca formă, aspect și croială – având în vedere că momentan nu a fost produs pentru I.G.P.R. niciun model din această categorie, a rămas să-l prezentăm la ședința de marți în vederea luării unei decizii finale(Produs furnizat de Firma Tactica și produs de 5.11 Tactical). La un preț de listă de doar 400 de lei.

În final, facem mențiunea că articolele prezentate pot fi considerate ca fiind relativ calitative raportat la nevoile operative ale polițiștilor, fiind însă loc de îmbunătățiri.”, este mesajul publicat de Sidepol pe Facebook.

Foto articol: Facebook Sindicatul Polițiștilor – Sidepol

Foto principal: descriptiv

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90