Donaris 930 x 122

gavana

Nordul Piteștiului „respiră ușurat”! Problemă imensă, rezolvată

Nordul Piteștiului „respiră ușurat”! Problemă imensă, rezolvată

Citiți și: Gentea și-a depus candidatura oficial! Mînzînă i-a fost alături!

Se circulă greu în multe zone din municipiul Pitești, în special la orele la care elevii intră sau ies de la cursuri.

Aglomerat este și când ies oamenii de la serviciu.

Citiți și: Impact și în Găvana! Accident cu 2 mașini

Municipalitatea este conștientă de aceste probleme și încearcă să găsească soluții.

De pildă, recent, s-a impus o interdicție în oraș pentru școlile de șoferi. Tocmai pentru a evita producerea de ambuteiaje, acestea nu vor mai avea voie să pregătească candidații în anumite intervale orare.

Subiectul, pe larg, AICI.

Șoferii s-au plâns de ambuteiajele din zona Nord

Mai exact de timpii, prea mici, spun oameni, pe care îi aveau la dispoziție, pentru a „prinde” verde.

Asta se întâmpla și în Nord, la intersecția Bulevardului Nicolae Bălcescu cu strada Mircea Eliade (varianta Găvana).

La virajul la stânga, spre Găvana, de-abia dacă reușeau să treacă, una după alta, 4-5 mașini. Apoi, semaforul era din nou roșu.

ePitești a scris pe larg pe marginea subiectului, AICI.

Șoferi cu tupeu 

La acel moment aduceam în prim plan și comportamentul unor șoferi care, în încercarea de a evita așteptarea, se încadrează neregulamentar din banda a doua spre banda a treia, pe linie continuă.

Încălcând astfel regulile de circulație și creând un mediu periculos pentru ceilalți participanți la trafic.

Această practică nu numai că încalcă legea rutieră, dar reflectă și o lipsă de respect față de ceilalți șoferi care așteaptă răbdători la semafor.

Exemplu VIDEO, AICI: 

 

Primăria reacționează și rezolvă situația

În urma materialului nostru, în care precizam că se cer soluții de la Primărie, Comisia de circulație, dar și de la Poliție, situația s-a schimbat.

Recent, de câteva zile, șoferii care ajung în zonă au putut observa schimbarea. Ciclul unui semafor durează vizibil mai mult. Și, evident, mai mulți șoferi reușesc să vireze pe Mircea Eliade.

Este un lucru foarte bun, spun conducătorii auto, care au sesizat o diminuare a ambuteiajelor în zonă. Deja în această intersecție nu mai sunt cozi interminabile cu șoferi care vor să vireze către Strada Mircea Eliade.

Nici pe axul principal către Bascov și spre Centru nu se crează aglomerație, traficul fiind cât se poate de fluent.

Ținând cont că zona de Nord a orașului este una foarte aglomerată, măsura luată de autoritățile locale este mai mult decât lăudată de șoferi.

Așadar, BRAVO, Primăria Pitești! Nimic nu este perfect, totul fiind perfectibil!

Cu siguranță, odată cu implementarea Sistemului de Management al traficului din Pitești la capacitate maximă, odată cu punerea în funcțiune a tuturor semafoarelor inteligente din oraș, viața șoferilor va deveni mult mai ușoară în Pitești.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

2 comentarii

  • Ilie ionel spune:

    o aglomeratie de nedrescris .Semafor linga semafor si un haos total,se circula m.ai bine inainte.Nu stiu ce a vrut sa faca primaria cu atitea semafoare.Asa este si in zona kaufland craiovei-albota cozii infernale

  • sev spune:

    prin aceasta intersectie sunt zeci de secunde in care nu trece nimeni. Stam si ne uitam unii la altii. Cand vii de la cinema lumina si vrei sa te intorci ocupi doua benzi de circulatie spre Bascov, la fel si pt. cei care vin dinspre centru si intorci spre centru. Cred ca sensul giratoriu era mult mai eficient si selecta toate sensurile de mers cu eficienta maxima.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90