New Profesional Consult 930 x 122

arefu

Noul Castel Dracula, ultima senzație turistică în Argeș

Evadare în trecut. Noul Castel Dracula din Argeș, ultima senzație turistică la Arefu

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

AREFU, ARGEȘ

În comuna Arefu s-a deschis un nou punct de atracție turistică. Este vorba despre un castel-muzeu privat,  dedicat lui Dracula.

Acest proiect ambițios, inițiat de o familie cu tradiție în turism, a fost realizat cu fonduri proprii. Se află în satul Căpățâneni-Ungureni.

Citiți și: Grav accident rutier ACUM! Două mașini sunt „praf”

Deschis din 1 decembrie, castelul Dracula aduce un suflu nou zonei, mai ales că Cetatea Poenari din apropiere este închisă pentru lucrări de restaurare.

Proprietara, Cristina Stanciu, a investit în acest proiect nu doar financiar, ci și prin efortul de a găsi meșteri capabili să recreeze fidel atmosfera din vremea lui Vlad Țepeș.

Castelul oferă o experiență deosebită, cu decorațiuni realizate de meșteri populari, Sala Tronului cu statui în mărime naturală, și proiecții interactive.

Muzeul include, de asemenea, expoziții itinerante și oferă o priveliște unică asupra Cetății Poenari și împrejurimilor.

Noul Castel Dracula din Argeș

Cu o investiție de peste 500.000 de euro, familia Stanciu dorește să ofere vizitatorilor o lecție de istorie vie. Castelul, parte a unui complex turistic mai mare, include și o ofertă extinsă de cazare și activități recreative.

Tariful de intrare la castel este de 30 de lei de persoană, sau 20 de lei pentru grupuri mai mari de 10 copii. Situat strategic, complexul este aproape de alte atracții turistice cum ar fi barajul Vidraru și traseul „Valea lui Stan”.

Acest proiect reprezintă un pas important în dezvoltarea turistică a zonei, punând în valoare atât istoria, cât și potențialul turistic al regiunii.

Noul Castel Dracula din Argeș, ultima senzație turistică la Arefu

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

4 comentarii

  • Anonim spune:

    Nu inteleg, muzeul este dedicat vampirului Dracula? Sau lui Vlad Tepes? Fiindca niciun roman normal la cap nu pune semnul egal intre un personaj imaginar inventat de Bram Stoker si fostul domnitor al Tarii Romanesti. Intreb ca sa stiu daca am ce sa vad acolo… Ca roman, nu sunt pasionat de prostiile in care cred englezii sau alti vestici despre Romania, asa ca daca este un „muzeu” facut sa-i atraga pe turistii straini amatori de vampirisme nu ma intereseaza.

  • Adevarul Dureros spune:

    Alt kitsch intr-o zonă moartă d.p.d.v. turistic…
    Pe tot Transfăgărășanul nu există nici măcar un restaurant decent.
    Specula și prostul gust au fost dublate aici, in ultimii ani, de managementul dezastruos al speciei ‘urs brun’. Iar ‘consolidarea’ cetății Poienari (care deja durează de mai mult de 3 ani) a pus capac oricărui demers turistic. Amin!

  • Dorel de Arefu' spune:

    Noul chici mioritic Castelul DracUra, se deschide pentru a elogia romanul….bla bla bla. Jalnic!

  • Mihaela spune:

    Perfect de acord!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90