EcoMoto 930×122

categoria B

Noutate în legislația rutieră! Sunt vizați toți cei care au permis categoria B

Noutate în legislația rutieră! Sunt vizați toți cei care au permis categoria B

Citiți și: E lege! Sunt vizați toți posesorii de permis categoria B

A fost aprobată joi, o ordonanță de urgență care modifică și completează acte normative cu privire la categoriile de permis de conducere disponibile în țară pentru tractoare și vehicule agricole.

Anunțul a fost făcut printr-un comunicat de presă de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Citiți și: Atenție, șoferi! Schimbare majoră pentru toți deținătorii acestor categorii de permis

Iată ce prevede actul normativ aprobat de Guvern:

– Echivalarea permisului categoria B cu permisul Tr1, categorie nou introdusă, care va permite conducerea tractoarelor agricole sau forestiere cu o viteză maximă de 40 km/h pe drumurile publice.

– Înscrierea echivalării categoriilor B și Tr cu categoria Tr1 în permisul de conducere pentru noile emisiuni, dar nu mai devreme de 90 de zile de la intrarea în vigoare a ordonanței, fără examinare de către autoritatea competentă.

Noutate în legislația rutieră! Sunt vizați toți cei care au permis categoria B

Concret, este vorba despre echivalarea permisului categoria B cu permisul Tr1, o categorie nou introdusă.

Această categoria permite conducerea tractoarelor agricole sau forestiere cu viteza maximă de 40 km/h pe drumurile publice.

De asemenea se permite ,,înscrierea echivalării categoriilor B și Tr cu categoria Tr1 în permisul de conducere pentru noile emisiuni, dar nu mai devreme de 90 de zile de la intrarea în vigoare a ordonanţei, fără examinare de către autoritatea competentă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului Mihai Constantin, potrivit Antena3 CNN.

Modificările sunt în concordanță cu Planul Național Strategic pentru exercițiul financiar 2023-2027.

Acesta prevede o creștere semnificativă a parcului de utilaje agricole, consecința fiind generarea unei disproporționalități între numărul de utilaje și personalul calificat.

Foto: Descriptiv/efainlacluj.ro

555×222 grota rece

Comentarii

17 comentarii

  • Florian Mitrea spune:

    ce acte mai trebui sa mi treacă categoria tr1 in permis eu avind categoria b

  • Prodan spune:

    deci după 3 luni este valabilă această schimbare??? trebuie schimbat și permisul de conducere????

  • ce acte sunt necesare

  • Cosmin Daniel spune:

    daca echivalează B cu TR1 nu mai trebuiesc acte….ordonanța se referă la recunoașterea conducerii cat TR1 cu cât B și va fi specificat pe permis la rubrica cat B. așa cum și la cat C+E este specificat că se pot conduce și alte categorii de vehicule.

  • Cosmin Daniel spune:

    daca echivalează B cu TR1 nu mai trebuiesc acte….ordonanța se referă la recunoașterea conducerii cat TR1 cu cât B și va fi specificat pe permis la rubrica cat B. așa cum și la cat C+E este specificat că se pot conduce și alte categorii de vehicule.
    Nu este vorba de 90 de zile de acum in colo,practic se obligă ministerul de interne ,că de la punerea în aplicare a ordonanței, sa pună în aplicare cele menționate în ordonanța dar nu mai devreme de 3 luni de la punerea în aplicare a legii….

  • Vio spune:

    Daca echivalează categ.B cu categ.Tr1 nu ar fi indicat sa fie și invers ,daca tot dau modificări de cod rutier

  • Barbu Iosif spune:

    Nu. Pentru că viteza la autoturisme depășește viteza de peste 40 km pe oră Ai înțeles Gogule ?

  • Anonim spune:

    să înțeleg că dacă ai tractor și remorca după tractor poți conduce cu categoria B fara restricție de tonaj ? Atunci ar fi normal că după un autoturism încadrat la categoria B sa poți lega o remorca mai mare ,ansamblul total sa fie mai mare de 3500 kg

  • Negrila Florin spune:

    unde trebuie dus pentru aceste acte deci pe permisul de conducere cei cu categoria B trebuie sa se duca in 90 de zile sai treacă pe permis și categoria TR?????

  • Vasile spune:

    ordonanța e f bună ptr cei cu B.știu să conducă au școală făcută știu să meargă cu ele pe drum.va fi greu ptr cei fără permis de aici înainte ce conduc tractoare.

  • Baban Sveatoslav spune:

    Eu am facut permisul
    Deja am aproape 5 luni de find lam luat
    Ce trebuie sa fac acuma cu legea care eate in vigoarea (aceasta lege)
    Ajutatima va rog foarte frumos

  • Valer spune:

    ce acte trb pentu tr1

  • miau si meaw spune:

    toata treaba e sa nu te rastorni cu tractorul cand treci sanțul de pe ogor pe autostrada si sa nu ii dai mai mult de 130 la ora

  • Dobitoc spune:

    Deci cu cât B dacă tractez o remorcuta peste 750kg sau depășesc cu 1 kg masa totala pe ansamblu, fie încalec un scuter peste 51 cm e bai mare se lasă cu dosare, amenzi astronomice, deci e iresponsabilitate, pericol public, subiect la știri tv, poti fi sofer cu sute mii km rulati . Dar vine soluția salvatoare: Tot cu B vine maria sa șoferul de pe corsa, matiz, punto cu km rulati cit virsta din buletin și urca pe o matahala de tractor cit transportorul rachete nord-coreean, mai agață și o ditamai remorca pe care încarcă o combina cit casa poporului și este participant la trafic în legalitate doar sa nu depășească 40 km/h.

  • Dobitoc spune:

    As completa…la noi legile se fac în strada. Asa am ieșit în strada cu nu ne vindem tara și am distrus totul, din păcate alții au secătuit gratis, am vrut justiție independenta o avem, am vrut partide politice avem, avem și sistem fiscal ….avem medici motivați financiar, asa s-a făcut și legea taximetriei sub presiunea străzii fără discriminare doar ca cel de la Otopeni face 1-2 euro la zi, iar cel de la Poplaca face 20 lei zi. Acum tinjim și ne tăvălit disperați după Schengen, o să-l avem, Europa va umple cu gunoaie tot colonul și va cara de aici după bunul plac ce poftește, adică ce a mai rămas, iar rominasul va fi oprit pe autostrăzi și scotocit la piele.

  • Cristi spune:

    Golănie la drumul mare sa și apere votanții.Posed un permis toate categoriile,de la motociclete la tractor rutier obținut în 1977,este mare diferență între a conduce un Matiz și tractorul cu două remorci.

  • Dan spune:

    Care are tractor sa și-l schimbe

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90