New Profesional Consult 930 x 122

aplicatie

Noutate majoră în schimbarea buletinului, permisului auto și pașaportului!

Noutate majoră în schimbarea buletinului, permisului auto și pașaportului!

Citiți și: Decizie majoră privind buletinele! Aveți termen de 15 zile

Ministrul Digitalizării anunță că românii vor putea să-și schimbe buletinul, permisul auto și pașaportul printr-o aplicație unică.

Acesta informează că a finalizat o discuție tehnică importantă cu toți colegii de minister și cu Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Citiți și: Toată lumea aștepta! Schimbare la operatorul gigant de energie! Ce se întâmplă

Iată când va avea loc marea schimbare, conform declarațiilor ministrului oferite pentru Antena 3 CNN.

Aplicația nouă se află într-un stadiu avansat cu privire la arhitectura tehnică a cloud-ului guvernamental, care urmează să fie supus licitației.

Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a anunțat finalizarea procedurii de achiziție publică pentru punctul unic de contact al statului român.

Noutate majoră în schimbarea buletinului, permisului auto și pașaportului!

Este vorba despre o aplicație unică care va permite românilor accesul la serviciile publice într-un singur loc, în loc să folosească multiple portaluri.

Se preconizează semnarea contractului până la finalul lunii martie și să aibă primele livrabile până la finalul anului 2024.

Până la finalul anului, vor fi disponibile primele 30 de servicii publice la care lucrează, cu scopul de a oferi oamenilor acces la servicii publice și nu doar să faciliteze interacțiunea cu statul pentru schimbarea documentelor precum permisele, buletinele, pașapoartele sau programările la Registrul Auto Român (RAR) sau la medic, scrie dailybusiness.ro.

„O să aducem cei mai mulți specialiști de la Bruxelles împreună cu comisarul european, pentru a explica cât mai în detaliu, pentru universități, pentru institutele de cercetare, pentru companiile din cercetare, cum o să aducă mai simplu acești bani.

Despre identitatea digitală, în momentul de față vreau să vă spun că am finalizat o discuție tehnică extrem de importantă cu toți colegii mei din minister, plus ADR (Autoritatea pentru Digitalizarea României).

Suntem într-un stadiu foarte avansat cu cel mai important lucru care asigură arhitectura tehnică, și anume cloud-ul guvernamental care urmează să iasă în licitație.

De asemenea, s-a finalizat procedura de achiziție publică pentru punctul unic de contact al statului român, acea aplicație unică în care românii vor avea acces în raport cu statul, într-un singur loc, nu prin 10 sau 20 de portaluri care sunt astăzi existente, fiecare cu nume din ce în ce mai diferite, ci printr-o singură aplicație care va conecta toate serviciile publice într-un singur loc.

În acest sens, urmează să semnăm contractul până la finalul lunii martie, iar în cursul anului 2024 să avem primele livrabile.

Și cel mai important, tot până la finalul anului, vom avea primele 30 de servicii publice la care lucrăm pentru a ne asigura că vom reuși ca aceste portaluri, aceste aplicații să și ofere oamenilor servicii publice, nu doar să poată să intre în raport cu statul și atunci când intră în raport cu statul, să poată să-și schimbe permisul, buletinul, pașaportul, să se programeze la Registrul Auto Român (RAR) sau chiar la medic”, a declarat Bogdan Ivan.

Foto: Descriptiv/dailybusiness.ro

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90