NOR CURIER 930X122

conducere

Noutate! Și pentru așa ceva se va reține permisul!

Noutate! Și pentru așa ceva se va reține permisul!

Citiți și: Este oficial! Atât se stă acum pentru proba de traseu, în fiecare oraș

Codul Rutier urmează să se modifice în următoarea perioadă.

Acest lucru potrivit unui proiect de OUG inițiat de Ministerul Afacerilor Interne.

Citiți și: Anunț important pentru cei care vor să obțină permisul de conducere!

Astfel, permisul de conducere sau dovada înlocuitoare a acestuia vor fi reținute și în cazul consumului de alcool sau de alte substanțe psihoactive după producerea unui accident rutier.

În plus, proiectul va da posibilitatea celor condamnați definitiv pentru această faptă să dea un alt examen pentru obținerea permisului auto.

Vor putea să se prezinte, în aceste situații, la examenul pentru permis cei ce îndeplinesc condițiile legale pentru asta.

Iată condițiile:

Noutate! Și pentru așa ceva se va reține permisul!

– au trecut șase luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate;

– a trecut un an de la data grațierii totale ori a restului de pedeapsă, de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere sau de la data împlinirii termenului de prescripție a executării pedepsei;

– a intervenit amnistia;

– interzicerea dreptului de a conduce anumite categorii de vehicule stabilite de instanță a fost executată integral ori executarea acesteia a încetat în alt mod prevăzut de lege;

– a intervenit reabilitarea.

Detalii, AICI.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90