930×122 CAPRA 5

casă pensii

O bătrână cere magistraților să îi judece procesul înainte de a muri: „S-ar putea să nu mai apuc…”

O bătrână îi roagă pe magistrați să îi judece procesul înainte de a muri. ”S-ar putea să nu mai apuc să mă bucur de pensie”

Citiți și: Cum te poți pensiona anticipat fără să primești penalizare

O femeie de 78 de ani din Alba care a cerut mărirea pensiei a ajuns să solicite un termen mai scurt de judecată la Tribunal pentru a nu muri înainte de încheierea procesului!

Femeia este reclamant, iar pârâții în procesul intentat pe rolul Tribunalului Alba sunt Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, Casa Județeană de Pensii Alba și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, conform Ziare.com.

Citiți și: Termen pentru cumpărarea vechimii în muncă pentru pensie

Primul termen în dosarul intentat de femeie a fost fixat pentru 25 aprilie 2023. Femeia a cerut un termen mai rapid, din cauza faptului că ”primul termen este exagerat de lung, timpul pentru persoana sa este destul de scurt având în vedere vârsta sa de 78 ani, bolile de care suferă (…) faptul că nu se poate conta pe faptul că probabil mai ajunge să se soluţioneze definitiv acest proces”.

”Faţă de bolile de care sufăr, s-ar putea să nu mai apuc să mă bucur de această pensie şi nici judecarea acestui dosar dacă termenele sunt exagerat de lungi. De 7 ani tot sper că poate mi se face şi dreptate aşa cum s-a făcut colegelor de la Tribunalul Alba, Curtea de Apel Alba Iulia, de către Tribunalul Argeş”, a spun bătrânica.

Judecătorii au decis, însă, că femeia nu a adus argumente destul de puternice pentru a putea cere preschimbarea termenului de judecată și afirmă că au și așa un volum prea mare de muncă.

Mii de procese similare sunt și pe rolul instanțelor de judecată din Argeș, bătrânii solicitând recalcularea pensiilor sau admiterea unor documente care le-ar putea permite accesul la o pensie mai bună.

Foto: Descriptiv

555 pe 222 COSTACHE

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3