NOR CURIER 930X122

cod galben

O nouă avertizare cod galben de caniculă pentru Argeș

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis astăzi o nouă avertizare Cod galben de caniculă, valabilă în 25 de județe, total sau parțial, inclusiv în județul Argeș.

Citiți și: Vine potopul: Cod galben de viituri în Argeș!

Fenomenele vizate:  val de căldură, disconfort termic accentuat și caniculă;

Potrivit meteorologilor, duminică, 18 iulie, valul de căldură va persista în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul, centrul și nordul Moldovei. În aceste regiuni disconfortul termic se va menține accentuat, iar pe arii extinse indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

Citiți și: Argeș. Fenomene meteo periculoase în următoarele ore!

Luni, 19 iulie, izolat, disconfortul termic va fi ridicat și în restul teritoriului.

O altă atenționare de instabilitate atmosferică va fi valabilă pentru intervalul 18 iulie, ora 12:00 – 20 iulie, ora 22:00.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată duminică (18 iulie) în nordul, centrul, sud-vestul țării și la munte, iar începând de luni (19 iulie) după-amiază în majoritatea regiunilor.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

Foto principal: descriptiv

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3