930×122 CAPRA 5

bacalaureat

O nouă disciplină la Bacalaureat!

O nouă disciplină la Bacalaureat!

Citiți și: Schimbare radicală la examenul de Bacalaureat!

Potrivit unor amendamente la proiectul Legii Educației adoptate de Comisia pentru învățământ din Parlament, Religia a fost introdusă ca disciplină opțională la Bacalaureat la proba E, specifică profilului uman, potrivit Edupedu.ro.

Dacă până acum elevii cu profil uman aveau de ales pentru a treia probă între materiile precum geografie, logică și argumentare, psihologie, economie, sociologie și filosofie, de acum lista este completată de Religie.

Citiți și: Situație fără precedent! Elevii cer eliminarea Bacalaureatului

Așadar, potrivit articolului care a fost modificat prin propunerea PSD, Proba E – probe scrise, obligatorii, specifice profilului sau specializării sunt desfășurate astfel:

-pentru profilul umanist, specializarea științe sociale, din filiera teoretică, două probe scrise, dintre care o probă obligatorie la istorie și o probă la o disciplină relevantă pentru profilul umanist, la alegere între Geografie și științe socio-umane: Logică, Psihologie, Sociologie, Economie, Filosofie sau Religie.

-pentru profilul umanist, specializarea filologie, din filiera teoretică două probe scrise, dintre care o probă obligatorie, la limba și literatura unei limbi de circulație internațională și o probă la o disciplină relevantă pentru profilul umanist, la alegere între: Istorie, Geografie sau științe socio-umane: Logică, Psihologie, Sociologie, Economie, Filosofie sau Religie.

Mai multe detalii AICI.

Sursa Foto: arhivă ePitești.ro/descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90