NOR CURIER 930X122

lege

O nouă lege pentru șoferi

O nouă lege pentru șoferi

Citiți și: Noi norme rutiere! Toți șoferii trebuie să știe!

O facilitate apărută în iarna lui 2022, dar încă neaplicabilă, ar putea ajunge să fie valabilă în curând.

Este vorba, mai exact, despre deducerea din impozit a cheltuielilor de participare la cursuri auto de conducere defensivă.

Citiți și: Șoferii, obligați să reducă viteza! Amenzi uriașe!

Facilitatea este menită să încurajeze participarea șoferilor la acest tip de cursuri, în scopul reducerii numărului de accidente rutiere din țara noastră.

Măsurile conținute în proiectul de lege se regăseau, inițial, într-un proiect de ordin al Ministerul Transporturilor apărut astă-toamnă.

Pentru că nu a fostadoptat nici până acum, au fost cuprinse în noua propunere legislativă.

O nouă lege pentru șoferi

“Cursul de conducere auto defensivă poate fi efectuat de către persoane care deţin permis de conducere şi cuprinde o parte teoretică şi o parte practică”, stabilește, în primul rând, viitoarea lege.

În vederea autorizării efectuării cursului de conducere auto defensivă, școala de conducători auto va trebui să îndeplinească cumulativ, într-o locație unică, cel puțin următoarele condiții referitoare la:

1. onorabilitate;

2. bază materială;

3. competență profesională.

Amânarea aplicării acestei legi menţine în România, în fiecare zi, în medie 5 morţi, 10 răniţi grav, 80 de răniţi uşor din accidente rutiere și aceste valori ar putea fi diminuate dacă Legea 20/2022 ar fi funcţională”.

Detalii, AICI

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3