EcoMoto 930×122

preturi

O nouă lovitură! Se scumpește!

Veste proastă! Se scumpește!

Citiți și: Dezastru la stațiile peco! Șoferii, șoc total!

Marii operatori locali de telecomunicații se pregătesc să majoreze tarifele practicate la abonamente pe fondul creșterii prețurilor la energie electrică, a cărei pondere în total cheltuieli a sporit semnificativ în ultimele luni.

„În discuțiile cu reprezentanții operatorilor, aceștia au susținut că majorarea prețurilor la energie electrică a contribuit la sporirea semnificativă a ponderii acestui tip de cheltuială în totalul cheltuielilor operaționale și că vor fi nevoiți, cel mai probabil, să aplice în perioada următoare majorări tarifelor practicate la abonamente, cuantumul majorării urmând să fie decis în funcție de rezultatele unor analize interne. Ei mai susțin că au luat măsuri de reducere a impactului acestor creșteri prin diminuarea altor categorii de cheltuieli, dar că spațiul de manevră este limitat”, a declarat pentru Profit.ro o sursă din cadrul autorității de reglementare în domeniu (ANCOM).

Citiți și: Șmecheria de la raft! Cum sunt păcăliți cumpărătorii

Operatorii nu sunt obligați să notifice ANCOM în privința majorărilor de tarife, piața de retail fiind complet liberalizată. În schimb, aceștia au obligația să transmită autorității informațiile privind noile tarife practicate, pentru a fi disponibile în Veritel.ro, comparatorul de oferte telecom independent și necomercial, creat și administrat de ANCOM.

Principalii jucători din piață sunt Orange Romania, Orange Romania Communications (fost Telekom Romania Communications, fost Romtelecom), Vodafone Romania, RCS&RDS și Telekom Mobile Romania Communications (fost Cosmote).

În luna septembrie, Vodafone România și-a notificat clienții că, începând cu luna octombrie, va majora abonamentul lunar cu un euro, ca urmare a creșterii prețurilor la energia electrică. De asemenea, operatorul a introdus în contracte o clauză care permite majorarea tarifelor în funcție de rata inflației.

Compania și-a justificat atunci decizia de creștere a tarifelor, în preambulul notificării transmise clienților, prin majorarea costurilor legate de furnizarea serviciilor mobile (cum ar fi, de exemplu, creșterea costurilor de furnizare a energiei electrice și a carburantului).

Detalii, AICI

Foto: Arhivă ePitești.ro/Descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3