930 x122 grota rece

Pitesti

O stradă din Pitești va fi reabilitată. Valoarea proiectului este de peste 183.000 de euro

Primăria municipiului Pitești informează că Strada Aleea Poarta Eroilor va fi reabilitată în maximum 5 luni, începând de astăzi.

Citiți și: Intervenție surprinzătoare la grădiniță, în Pitești

Costul acestor lucrări de reabilitare este de peste 183.000 de euro.

Citiți și: Pitești. N-ai să crezi așa ceva! Pentru ce s-au dat amenzi în localuri

„Astăzi, 14.06.2022, a fost semnat contractul de proiectare și execuție pentru obiectivul de investiții „Reabilitare strada Aleea Poarta Eroilor”.

Lucrările vor fi executate de către Asocierea SC COMESAD RO SA (lider) și SC Centrul de Proiectare și Consultanță Rutieră SRL (asociat). Durata de execuție a contractului este de cel mult 5 luni, defalcată astfel: maximum 1 lună pentru realizarea proiectului tehnic și a detaliilor de execuție și 4 luni pentru execuția lucrărilor.

Contractul are o valoare de 919.016,80 lei inclusiv TVA (adică aproximativ 183.803 lei, la un curs de 1 euro = 5 lei), iar principalele lucrări ce urmează a fi realizate, în cadrul acestuia, sunt:

– reabilitarea carosabilului pe o suprafață de 2650 mp;

– reabilitare trotuare pe o suprafață de 810 mp;

– execuție zid de sprijin pe o lungime de aproximativ 137 m.

Din punct de vedere tehnic, vor fi executate următoarele lucrări:

– desfacerea bordurilor existente și înlocuirea cu borduri prefabricate noi;

– lucrări de săpătură în carosabil pe zonele cu refacere infrastructură;

– lucrări de frezare mecanică pe zonele unde se va menține asfaltul existent;

– completarea cu agregate pe zonele de refacere infrastructură;

– așternere straturi asfaltice pe întreaga suprafață carosabilă;

– montare pavele și piatra cubică pe zona trotuarelor;

– realizarea marcajelor și montarea indicatoarelor rutiere.”, informează Primăria Pitești.

Reamintim că, ePitești.ro a scris despre acest proiect încă din luna decembrie a anului 2021, atunci când în ședința ordinară a Consiliului Local Pitești urma să se voteze aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții.  Atunci, prețul  aferent lucrărilor era de peste 200.000 de euro. Subiectul pe larg, AICI – Video: Peste 200.000 de euro pentru reabilitarea unei alei din Trivale 

Publicația noastră a scris despre reabilitarea străzii Aleea Poarta Eroilor și în luna mai a acestui an, atunci când Administrația Domeniului Public (ADP) a lansat procedura de achiziție pentru această investiție. Subiectul pe larg, AICI – Video. O stradă unde stau bogații din Pitești se va moderniza

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90