930×122 CAPRA 5

cinematograful sebastian papaiani

OAMENII RECLAMĂ: AFACERE SUSPECTĂ ÎN CENTRU

Ca şi în pragul iernii precedente, zilele trecute cinematograful „Sebastian Papaiani” din centrul Piteştiului a fost închis publicului.

Citiți și: „MASCAȚII” AU FĂCUT LINIȘTE ÎN DISCOTECĂ. AMENZI, DOSAR PENAL

Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmelor România Film (RADEF), ca și data trecută, invocă „motive financiare”, reclamând că numărul spectatorilor este mic, în timp ce cheltuielile pe perioada iernii sunt mari. Regia promite că în primăvara anului viitor cinematograful va fi redeschis, însă angajaţii din sistem au dubii.

Potrivit angajaților, clădirea cinematografului (singurul de stat care mai funcţionează în Piteşti, în administrarea RADEF) va face, de fapt, obiectul unei închirieri din partea RADEF către un investitor privat, aici urmând să se desfăşoare numai diverse activităţi comerciale.

Citiți și: AMENDĂ LA O DISCOTECĂ DIN ARGEȘ

„Cineva care ar vrea să deschidă aici o discotecă a venit deja de câteva ori şi a făcut măsurători. Convingerea noastră este că cinematograful nu va mai fi redeschis.”, susţin surse din sistem, care au dorit să își păstreze anonimatul.

Cert este că și după prima închidere, din noiembrie anul trecut, au existat temeri că cinematograful nu va mai fi redeschis în primăvara acestui an, așa cum anunțase RADEF (amănunte, AICI). Cinematograful, totuși, a fost redeschis.

La fel de cert, cel puțin conform RADEF, este că problemele cu banii persistă. Prin urmare, temerile rămân în continuare justificate. La un moment dat, Primăria Pitești a informat că ar fi cerut la RADEF și la Ministerul Culturii să preia cinematograful (AICI, detalii), cerere care a rămas… „în pom”.

Cinematograful „Sebastian Papaiani” (fostul „Modern”) este printre primele deschise în ţară (în anul 1912) şi funcţionează într-o clădire de patrimoniu din centrul municipiului Pitești, în plin vad comercial, pe Strada Mare, de promenadă.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3