Donaris 930 x 122

obligaţie

Obligație pentru proprietarii de apartamente și mașini. Taxa ce nu mai poate fi evitată!

Obligație pentru proprietarii de apartamente și mașini. Taxa ce nu mai poate fi evitată!

Citiți și: Astăzi, termen limită! Se lasă cu amenzi!

Proprietarii care dețin două apartamente sau două mașini și doresc să le vândă în decursul unui singur an ar putea fi supuși unor taxe mai mari, potrivit noilor reglementări fiscale.

Aceste modificări vizează tranzacțiile imobiliare și cele auto.

Citiți și: Milioane de români scutiți de taxe! Anunț fabulos

Și impun obligativitatea înregistrării ca entitate comercială în anumite condiții.

Potrivit noilor reglementări, dacă o persoană fizică vinde mai mult de un imobil sau un autoturism pe an și suma totală a vânzărilor depășește 300.000 de lei, este obligată să se înregistreze ca plătitor de TVA.

Astfel, orice tranzacție care depășește acest plafon este considerată continuă, nu ocazională, din perspectiva impozitării.

Obligație pentru proprietarii de apartamente și mașini. Taxa ce nu mai poate fi evitată!

Această obligație fiscală se aplică în special proprietarilor care desfășoară tranzacții multiple într-un an calendaristic, depășind limitele stabilite.

În consecință, dacă cineva intenționează să vândă a doua locuință sau a doua mașină în decursul aceluiași an fiscal, va trebui să fie conștient de implicațiile fiscale.

Deși oficialii au asigurat că nu sunt planificate majorări ale taxelor în acest an, FMI a exprimat preocupări cu privire la necesitatea introducerii unor noi taxe și impozite pentru populație.

Ministrul de Finanțe Marcel Boloș nu a exclus posibilitatea introducerii unor astfel de măsuri începând cu anul viitor.

Foto: Descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90