EcoMoto 930×122

pensionari

Obligatoriu pentru pensionari: Au la dispoziție șase luni

Obligatoriu pentru pensionari: Au la dispoziție șase luni

Citiți și: Veste uriașă despre pensii înainte de Paști!

În cadrul unei emisiuni televizate, Simona Bucura-Oprescu, Ministrul Muncii, a adus în atenție informații importante pentru pensionari.

Este vorba despre recenta modificare a legislației privind pensiile, care se concentrează asupra procedurii de recalculare a acestora.

Citiți și: Anunț așteptat de pensionari! Se întâmplă de mâine

Pensionarii se confruntă cu dificultăți în obținerea actelor necesare, dat fiind închiderea multor companii și dificultățile financiare.

În acest context, ministrul Simona Bucura-Oprescu a subliniat necesitatea găsirii de soluții pentru această problemă.

Pensionarii vor beneficia de un interval de șase luni, începând cu data de 1 septembrie, pentru a completa dosarele cu documentele necesare.

Obligatoriu pentru pensionari: Au la dispoziție șase luni

,,Întărirea principiului contributivității este un aspect important.

Nu toate categoriile de persoane au beneficiat de prime, ore suplimentare sau acorduri globale, așa că veniturile contributive ale fiecărui pensionar sunt luate în calcul.

Prevederile noii legi se bazează pe filozofia contributivității, luând în considerare trei elemente. Totalul punctelor acumulate se generează din totalul punctelor contributive, iar noutatea constă în luarea în calcul a tuturor veniturilor la recalculare, începând cu 1 septembrie. În această perioadă de șase luni, pensionarii trebuie să aducă documentele doveditoare”, a transmis Bucura-Oprescu pentru România TV, conform capital.ro.

Simona Bucura-Oprescu a explicat și importanța punctelor necontributive.

Aici sunt incluse și perioadele de studii superioare, serviciul militar, șomajul și, eventual, prizonieratul, în calculul pensiilor.

Ea a subliniat, de asemenea, rolul punctelor de stabilitate, concepute pentru a promova munca și perioadele mai lungi de cotizare.

Ea a adăugat:

,,Scopul legii pe care am creat-o nu este de a vă complica viața, ci de a vă recunoaște drepturile care până acum nu v-au fost recunoscute”.

Punctele de stabilitate reprezintă un mecanism de încurajare pentru cei care aleg să-și continue activitatea profesională dincolo de perioada standard de cotizare.

Acest sistem acționează ca un stimulent pentru a rămâne în câmpul muncii și a contribui la sistemul de pensii pentru o perioadă mai îndelungată.

Foto: Descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

2 comentarii

  • Ispas dorina spune:

    ce acte trebuiesc ptr .recalcularea pensiei

  • Tranca Constantin spune:

    Eu am lucrat la S.P.P DRAGASANI EXTACTIE.După revoluție s-au dat garanțiile, plus prime saraliale.Si an de an se dedeau prime de Paște, de murături de porc.etc.Toate acestea nu au fost trecute în cartea de muncă. Cum recuperăm aceste documente.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3