930×122 CAPRA 5

Catedrala Sf Gheorghe

Oficial! Anunț fabulos despre icoana făcătoare de minuni din Pitești

Oficial! Anunț fabulos despre icoana făcătoare de minuni din Pitești

Citiți și: Icoana Maicii Domnului „Pantanassa” a fost adusă la Pitești!

Timp de patru zile și patru nopți icoana Maicii Domnului adusă de la Muntele Athos s-a aflat la Pitești. Zeci de mii de oameni au stat și 3-4 ore la rând pentru a ajunge să o atingă.

„Fenomenul Paramythia”

A fost ceva nemaivăzut în municipiul nostru. Un aflux de oameni care a surprins atât preoții, cât și autoritățile și forțele de ordine. În niciun oraș în care a ajuns icoana făcătoare de minuni, nu s-a pomenit așa ceva.

Citiți și: Decizie de ultim moment a preoților! Ce se întâmplă cu icoana făcătoare de minuni

În felul acestea a apărut în discuția teologilor sintagma „fenomenul Paramythia” la Pitești! Aceasta este denumirea grecească a icoanei „Paramythia” – Mângâietoarea.

Au blocat mașina!

Aseară cu greu au reușit preoții Catedralei Sf. Gheorghe să împacheteze icoana și să o ambaleze pentru a fi transportată. Dacă nu erau prezenți jandarmii în număr mare, credincioșii ar fi blocat mașina în care icoana a fost pusă.

Oricum au reușit să întarzie plecarea! Cu greu au fost convinși oamenii să elibereze locul pentru a porni mașina.

 

 

Tot în județ

A fost nevoie de reacția promptă a jandarmilor pentru că zeci de credincioși voiau să mai atingă o dată icoana. „Paramythia” nu a părăsit județul nostru. Ea a fost dusă la un locaș de cult din Dragoslevele.

Unde va ajunge?

În acestă noapte icoana va fi transportată în satul Ionești din sudul județului Argeș. Mâine, aici va avea loc o slujbă arhierească la Mânăstirea „Înfricoșata Judecată” . Desigur, va participa însuși întâiul ierarh al Argeșului și Muscelului, în mijlocul unui impresionant sobor de preoți, diaconi și călugări.

Mulțumiri

În exclusivitate pentru ePitesti, părintele prof. univ. dr. Gheorghe Neacșu, parohul Catedralei Sf. Gheorghe ne-a declarat: „Le mulțumim tuturor piteștenilor care și-au manifestat dragostea pentru Maica Domnului pe parcursul celor patru zile. Știm că a produs multă întristare <<plecarea>> icoanei.”

Vestea cea mare!

Preotul face un anunț extrem de important: „Cu ajutorul lui Dumnezeu și cu binecuvântarea ierarhului nostru, vă pot spune ca icoana va reveni la Pitești! E doar o chestiune de timp.

Între 20-30 septembrie nădăjduim să vedem iarăși icoana făcătoare de minuni în biserica noastră, unde va fi cinstită de toți cei care nu au ajuns la ea în timpul celor patru zile sau care vor să vină din nou!”

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

4 comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90