NOR CURIER 930X122

Axion Estin

Povestea adevărată a icoanei făcătoare minuni. Ce a reușit aceasta de când este în Argeș

Povestea adevărată a Icoanei ,,Axion Estin” care face minuni. Ce a reușit de când este în Argeș

Citiți și: Accident în Argeș: Două puștoaice, impact deosebit de grav cu o mașină de 16 ani

Cadrul natural din Argeș este mirific. Mai ales în partea nordică a județului. În ciuda acestui fapt, punctele turistice pot fi numărate pe degetele unei singure mâini.

În top

Orașul Regal, Curtea de Argeș, cu mănăstirea sa și fosta capitală a Țării Românești, Câmpulung sunt în top. Corbii de Piatră, mănăstirile Nămăiești și Slănic întregesc acest clasament.

Citiți și: Argeș. Cutremurător! După un ritual inedit, un călugăr a fost „blestemat”

Ierarhie răsturnată

Totuși, de câteva zile, ierarhia s-a schimbat. A fost răsturnată de-a dreptul. Cei care tranzitează zona Argeșului și a Muscelului, sunt atrași de alt loc.

Energii

Este vorba despre satul Mănicești din comuna Băiculești. La așezământul monahal ,,Sf. Ierarh Meletie”, aflat în plin proces de construcție a fost adusă o icoană.

Citiți și: Minune! S-au rugat la ea și o fetiță s-a trezit din comă! Icoana miraculoasă, în Argeș

,,Axion Estin” provenită din Grecia, lucrată pe Muntele Athos, este vestită în toată lumea ortodoxă.

Există convingerea că este purtătoare de energii puternice și săvârșește minuni.

Pe deal

Din data de 9 august icoana se află la Mănicești.

Acest sat a devenit, neoficial, cel mai vizitat loc din Argeș în ultima perioadă! În doar câteva zile, mii de oameni au urcat Colina Luminii.

Așa este numit dealul în vârful căruia se află biserica ,,Sf. Ierarh Meletie” și anexele sale, viitoarele chilii.

Perioadă prielnică

Oamenii vin de dimineață până seara să atingă icoana din aur și argint. Ei se roagă la Fecioara Maria, mai ales acum, în preajma sărbătorii Adormirii Maicii Domnului.

Venerată

Icoana a călătorit prin multe țări din Europa. Toată suflarea ortodoxă o cinstește și oamenii cred în puterea ei. Există și mărturii ale ajutorului pe care l-au primit cei care au atins-o și s-au rugat. Este vorba despre cei cu credință strașnică și inimă curată.

Vestea cea mare!

Tot la capitolul minuni poate fi încadrată și vestea pe care ne-a dat-o ieromonahul Meletie, fostul preot Constantin Onu.

Părintele a mărturisit în exclusivitate pentru ePitești:

,,Foarte mulți credincioși din țară se întreabă, și trimit mesaje, până când mai pot veni să cinstească icoana și pe Maica Domnului care este înfățișată în ea.

<Axion Estin> va fi aici pentru totdeauna!

Acesta este minunea în sine, adusă din Muntele Athos, casa acestei icoane va fi așezământul monahal de la Manicești, a cărui ocrotitoare devine!”

 

Totuși, poate ,,pleca”

Deși așa stau lucrurile, totuși există posibilitatea ca ,,Axion Estin” să mai ,,plece”. Cu încuviințarea și binecuvântarea Părintelui Calinic, arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, icoana, la solicitarea altor eparhii sau a unor spitale, spre exemplu, poate fi mutată în locurile respective. Însă provizoriu. Perioade scurte. ,,Axion Estin” va reveni de fiecare dată acasă, la Mănicești.

Nu doar părintele ieromonah Meletie, dar și credincioșii argeșeni consideră că a fost voia icoanei să rămână la noi pentru totdeauna.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

5 comentarii

  • Nicolae Cucu spune:

    O icoana făcătoare de minuni care sa ofere minte celor care se roagă la ea când va apărea?! Ca romani de ani buni au lăsat mai ușor munca dar vânează minuni peste tot uitând proverbul ca Dumnezeu dă dar nu baga în ograda!! În ultimi ani nu mai poți sa tușești de icoane care mai de care făcătoare de minuni. Aceste icoane care au devenit placebo al romanilor bune la toate-nu fac minuni decât preoți ii și bisericilor deținătoare. Cu cât icoana este mai vestită cu atât mănăstirea creste ca voinicul din poveste într-un an cât altele în 10!

  • ANDREEA spune:

    Vai și amar de asa gândire! Când suferințe grele ( boli/necazuri) iti cuprind sufletul/familia, cred ca lumea ar manca și rama!! Sa te fereasca maica domnului de necazuri. Puterea ei este ENORMA chiar si pentru cei necredincioși. SLAVA MAICII DOMNULUI IN VECI AMIN .

  • Dumnezeu spune:

    se vede de la o poștă că e înșelătorie,au numit o făcătoare de minuni să atragă proștii fara minte dar cu bani. se încalcă una din porunci,”nu te închina la alții zei decât la mine”. biserica e cea mai bogată instituție din lume,ea s a îmbogățit pentru că sunt mulți proști cu frică de Dumnezeu.

  • Sabina spune:

    Dacă nu avem dragoste de Dumnezeu și de cele sfinte, măcar teamă să avem și sa nu cădem în blasfemie!!!
    „Maniati-va dar nu greșiți! De cele ce ziceți în inimile voastre, în așternuturile voastre VĂ CĂIȚI!!!” spune Dumnezeu prin gura proorocului David. Iar la Sf Liturghie spunem „ale Tale dintr-un ale Tale, Ție iți aducem de toate și metru toate*”.
    Dar asta nu pot sa știe decât cei care merg la Sf Liturghie frecvent.
    Complicata treaba, nu-i așa???
    Dacă nu cunoaștem noțiunile elementare, de ce ne grăbim sa ne dam cu presupusul și prost????
    Nu ne gândim ca putem influenta negativ pe cei mai prosti ca noi și va veni vremea când vom da seama???
    „….. de cele ce ziceți în inimile voastre, în așternuturile voastre va caiti!!!! cât încă mai aveți timp.
    Dumnezeu sa va ierte și sa va intelepteasca, iar pe Maica Domnului să o luați mijlocitoare, ca să nu vă înghită iadul de vi pentru neadevărurile aruncate fără discernamant!!!!

  • Marius spune:

    Cred că e un lucru bun sa avem icoane făcătoare de minuni ce este omul fără credință mai sus puțin decât un animal.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90