NOR CURIER 930X122

Catedrala Sf Gheorghe

Piteștenii stau cu orele la rând ca pe timpul lui Ceaușescu

Piteștenii stau cu orele la rând să atingă „Paramythia”

Citiți și: Icoana Maicii Domnului „Pantanassa” a fost adusă la Pitești!

De ieri, icoana Maicii Domnului Mângăietoarea se află la Catedrala Sf. Gheorghe din Pitești. A fost adusă de pe Muntele Athos iar faima ei este deosebită în toată lumea ortodoxă.

Citiți și: Icoană făcătoare de minuni venită de la Athos, „păzită” de jandarmi

Citiți și: Oficial! Anunț fabulos despre icoana făcătoare de minuni din Pitești

Bucurie

„Bucură-te, că prin rugăciunile Tale, durerile noastre sunt liniștite / Bucură-te că prin ajutorul Tău cererile noastre bune se împlinesc / Bucură-te, bucuria noastră care dăruiești bucurie și mângăiere credincioșilor!”

Așa răsună de azi-dimineață până acum, cântările de slavă în Catedrala Sf. Gheorghe din Pitești.

Venerată

Din clipa în care a fost așezată în fața altarului, locașul de cult din centrul Piteștiului a fost arhiplin. Credincioșii au un cult aparte pentru Maica Domnului și mai cu seamă pentru această icoană în care este reprezentată. Așa este și la această oră.

Prima minune

Piteștenii evalvioși consideră că simpla prezență a icoanei în orașul lor este o minune în sine. Nu reușeau să o vadă, să o atingă și să se roage la ea decât cei care ajungeau în Grecia, pe Muntele Athos. Femeile, nicidecum pentru că nu li se permite accesul acolo. Faptul că acum cu toții au această posibilitate, e catalogat miracol. Primul dintre ele.

Mijlocitoarea

Cei împovărați de neputințe sufletești ori trupești, vin la Catedrala Sf. Gheorghe. Alții pentru a-și găsi alinarea durerilor. O căsnicie chinuită, un eșec profesional, o neîmplinire, de orice fel ar fi ea.

Cei tari în credință știu că „tot ceea ce este cu neputință la oameni, este cu putință la Dumnezeu.” Iar Maica Domnului este mijlocitoarea. Cea care-L înduplecă pe Fiul ei, Iisus Hristos, să reverse harul și mila Sa asupra bieților muritori.

Cu nădejdea-n suflet

Încă de la primele ore ale dimineții s-a format un rând de zeci de metri. Oamenii, mulți cu flori în mâini, așteaptă răbdători să ajungă în fața Ei. A Maicii Domnului Paramytia – Mângâietoarea. Nu contează că își sacrifică peste o oră pentru a sta câteva clipe în fața icoanei. Dumnezeu și-a sacrificat Fiul, pentru mântuirea lumii.

Jandarmii sunt aproape

Forțele de ordine sunt prezente discret în apropierea locașului de cult. Jandarmii sunt la datorie și vor interveni îndată ce va fi necesar. Dar până acum nu a fost cazul. Și poate nici nu va fi. Este de-a dreptul lăudabil cum credincioșii își așteaptă răbdători rândul. O disciplină desăvârșită.

Timp câștigat

Iar timpul petrecut la rând, nu este nicidecum pierdut. Ci câștigat. Prielnic pentru a murmura rugăciuni. Ori a citi Acatistul Maicii Domnului pe care preoții îl cântă în biserică: „Bucură-te, bucuria noastră, care dăruiești bucurie și mângâiere credincioșilor…”

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3