930 x122 grota rece

conferință de presă

Oficial/Control absolut! Polițiștii au spus totul: Se întâmplă de astăzi

Oficial/Control absolut! Polițiștii au spus totul: Se întâmplă de astăzi

Citiți și: Control total! Poliția, anunțul care te face să tremuri

În această după amiază, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș (strada Victoriei, nr. 60) a avut loc o conferință de presă.

Tema întâlnirii a fost prezentarea noilor reglementări privind Sistemul Informatic de Monitorizare Electronică.

Citiți și: Edilul, tranșant despre situația ireală din față de la Brătianu!

Conferința a fost susținută de agent șef principal de poliție și purtător de cuvânt al IPJ Argeș, Florin Popa, șef Serviciul de Ordine Publică, comisar șef de poliție Șendroiu Marius și subinspector de poliție Dumitru Ionuț.

Începând cu 1 octombrie 2024, județul Argeș, alături de alte 17 județe, va beneficia de implementarea Sistemului Informatic de Monitorizare Electronică, un pas important în protejarea victimelor violenței domestice și în responsabilizarea agresorilor.

Prin acest sistem, polițiștii vor putea monitoriza respectarea măsurilor judiciare și vor preveni contactul nedorit între victimă și agresor.

Sisteme electronice pentru o mai bună protecție

Monitorizarea electronică este o soluție modernă care oferă protecție sporită persoanelor vulnerabile, fără a reprezenta o măsură coercitivă.

Prin identificarea și urmărirea dispozitivelor electronice, se asigură respectarea măsurilor impuse de instanțe, fie că este vorba despre cazuri de violență domestică, arest la domiciliu sau control judiciar.

Oficial/Control absolut! Polițiștii au spus totul: Se întâmplă de astăzi

Această măsură oferă o monitorizare automată și sistematică a persoanelor vizate, cu protejarea identității lor.

Dispozitivele electronice permit urmărirea doar prin identificatori, iar accesul la datele personale este limitat și gestionat de autoritățile competente, conform legislației în vigoare.

Reducerea violenței domestice – un obiectiv prioritar

Datele oficiale arată că în primele 8 luni ale anului 2024, pe raza județului Argeș, au fost înregistrate 2.596 de cazuri de violență domestică, o scădere de 10,93% față de aceeași perioadă din anul precedent.

De asemenea, numărul infracțiunilor de violență în familie a scăzut cu 12,36%, reflectând o îmbunătățire semnificativă a situației.

Cu toate acestea, numărul infracțiunilor raportate indică și o creștere a încrederii pe care victimele o au în autorități.

Mai multe victime aleg să apeleze la poliție, ceea ce demonstrează că măsurile de protecție sunt eficiente.

Conferința de presă poate fi urmărită AICI:

Puteți adăuga comentarii la acest articol pe pagina de Facebook, AICI.

Eurial 555 x222
New Profesional Consult 570×90