SMART KIDS 930X122

cursuri

OFICIAL: CURSURILE POT FI SUSPENDATE ÎN ȘCOLI DIN ARGEȘ

Oficial: Cursurile pot fi suspendate în școli din Argeș. Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș informează că împreună cu Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Argeș ”supraveghează situația îmbolnăvirilor prin infecții respiratorii acute și gripă în unitățile de învățământ din județ”.

Citiți și: Exclusiv! Schimbări importante la ISJ Argeș!

Măsurile de prevenire în școli sunt următoarele, potrivit unui anunț oficial al DSP Argeș comunicat astăzi:

-realizarea triajului zilnic în colectivitățile școlare;

Citiți și: Argeș: A căzut cu bicicleta și a murit!

-în cazul în care la nivelul unității școlare se înregistrează focare de infecții respiratorii acute/gripă de minimum 3 cazuri/clasă, respectiv o rată de absenteism de 20% din efectivul unității de învățământ din această cauză timp de 3 zile consecutive, se pot lua măsuri de suspendare temporară a cursurilor școlare în clasă, respectiv școală pentru o perioadă nu mai mare de 5 zile lucrătoare;

-suspendarea activității se va face în funcție de contextul epidemiologic, etapizat, evitându-se întreruperea activității în întreaga unitate școlară.

Amintim că astăzi toate unitățile de învățământ preuniversitar din România sunt închise. Măsura a fost luată tot din cauza gripei, printr-un ordin semnat de ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu.

Tot astăzi a fost anunțat oficial primul deces înregistrat în județul Argeș din cauza gripei de la începutul sezonului rece. Detalii, AICI. (Sublinierile aparțin redacției)

SMART KIDS 555×222

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3