NOR CURIER 930X122

consiliul local

Oficial: Piteștiul devine orașul Lidl! Urmează magazinul cu NR.7

Update, 15 decembrie, ora 15.56

Citiți și: Pitești – Exclusiv. Încă un Kaufland în cel mai tare cartier din oraș!

În urmă cu puțin timp, în ședința Consiliului Local Pitești s-a votat aprobarea Planului Urbanistic Zonal și a Regulamentului Local de Urbansim pentru viitorul Lidl, care ar urma să se construiască la ieşirea din Piteşti, spre Bradu.

Deși proiectul a trecut, a iscat și discuții în contradictoriu între consilierii locali.

Citiți și: Închiriezi cu încredere de la Rent a Car Laguna Goo! Disponibilitate non-stop

 

Consilierul Mihai Coteț (PNL) a fost primul care a luat cuvântul pe acest subiect, atrăgând atenția asupra faptului că Primăria Pitești, respectiv Consiliul Local Pitești, ar trebui să adopte o strategie în ceea ce privește deschiderea acestor hipermarketuri.

Am tot discutat și în cadrul comisiilor, și în cadrul Consiliului Local, să acordăm o mai mare atenție aprobării acestor PUZ-uri, pentru că din ce în ce mai mulți cetățeni, și în general cei care au afaceri mici, businessuri locale de cartier, sunt afectați de aceste deschideri de centre comerciale, care ne-au împânzit în toate cartierele.

Din ce în ce mai mulți oameni sesizează faptul că sunt nevoiți să-și închidă afacerile proprii, din care poate trăiește o întreagă familie. (…)”, a declarat Mihai Coteț.

Drept urmare, acesta s-a și abținut de la a vota proiectul și totodată le-a recomandat și colegilor din PNL să acționeze la fel.

În replică, consilierul local Ana Stan (PNL) a declarat că proiectul este și legal și oportun, iar „discursul populist excede competenței Consiliului Local.

În schimb, consilierul Sorin Apostoliceanu (PNL) a fost de acord cu spusele colegului Mihai Coteț.

 

Știrea inițială, 12 decembrie, ora 18.11 – Pitești se transformă în „orașul Lidl”! Decizie pentru încă un magazin

Consilierii locali piteșteni vor avea de votat, în ședința ordinară din această lună, un proiect care face referire la un viitor Lidl.

Este vorba despre ridicarea celui de-al şaptelea supermarket, aproape de ieşirea din Piteşti, spre Bradu.

Concret, proiectul prevede aprobarea Planului Urbanistic Zonal și a Regulamentului Local de Urbansim pentru „centru comercial, gospodărie de apă, împrejmuire, amenajare parcare, amenajare acces auto şi pietonal, panouri publicitare, post de transformare şi organizarea de şantier”.

Amănunte despre viitorul Lidl din Pitești, al șaptelea la număr, puteți afla AICI.

Piteștiul este unul dintre orașele în care retailerul are un real succes, interesul crescut pentru lanțul german de magazine contribuind la apariția atâtor supermarket-uri în municipiu.

Foto: Arhivă/ Descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

10 comentarii

  • Cîrstea spune:

    Nu credeți că sânt cam multe Hipermarketuri pe metru pătrat? În Pitești ,în special,…O școală, o grădiniță, o creșă, un Spital, un…azil, un orfelinat…etc..DE CE NU FACEȚI? Bineînțeles, sponsorizate de stat,…NU PRIVATE…

  • Eugen spune:

    Așa primar, așa decizii cu iz controversat și cu multe suspiciuni. Poate viitorul va face lumină în asemenea hotărâri pe care piteștenii in mare măsură le contesta.Vezi Arena Pitești, construcția viitorului stadion de fotbal. Un spital nu se construia ? Cine o sa te mai voteze Gentea, că înțeleg că ai mari speranțe pentru 2024 ? Nu te poți compara cu Georgescu de la Mioveni care are resurse financiare de la Dacia Renault și de la furnizorii ei cu al doilea buget pe țară după Sebes. RUSINE !!!!!!

  • Eugen spune:

    Mai tu sau voi cei care validați comentariile unor cetățeni care spun adevărul despre fapte și actiuni controversate ale primăriei și edililor acestui oraș nu va este rușine sa nu permiteți publicarea comentariului meu. Nu aveți coloana vertebrala, lăsați să vadă Gentea cat de mult este iubit, el crede că este ca-n fizica și că oricum dacă într-un sistem mișcarea brawniani exista, sistemul nu are de suferit. Sunteți că ciupercile otrăvitoare cu aparenta de libera exprimare dar publicati numai ceea ce nu ar deranja sau nu ar irita pe Gentea. Rușine !!!!!!

  • Cristiana spune:

    La noi sunt sprijinite marile magazine cu capital strain, care vin cu produse din tarile lor, cateva produse autohtone, consecința producatorii nostri isi pierd piata de desfacere. Angajatii desi poate au salariile un pic mai mari sunt exploatati la maxim. Profitul acestor magazine ajunge in strainate, nu ramane in tara noastra ca sa reintre in circuitul economic. Oare politicienii nostri nu stiu sau nu inteleg aceste lucruri? Sa impuna acestor magazine un procent de 50% marfa romaneasca, sa ajute mediul de afaceri intern.

  • Cocotierul spune:

    Din comentariile scrise de unii reiese ca piteștenii vor spitale și azile, nu săli de sport și stadioane moderne, ciudați rău sant unii,
    În ce privește numărul de supermarketuri, înseamnă că au vânzare, dar na….

  • Anonim spune:

    O stradă nu repară tov Gentea ! Str Eremia Grigorescu este praf ! El face stadioane , pune semafoare , etc ! Nu mă miră ca peste ceva timp să îl văd încătușat ca pe Pendiuc ! Ceva pute cu semaforizarea asta excesivă și fără logică !

  • Lili spune:

    Acestea sunt investițiile pesedeului de 30 de ani!
    Nu uitați de Investiția aberanta a Pesede in WC ul public de 400.000 Euro și pasajele subterane insalubre de la ICBratianu.
    Nici Semafoarele din Pitești nu sunt inteligente, pierzi timp prea mult în intersecții.
    Este o lipsa totala de parcări, dar amenzile pt parcare pe prima banda curg.

  • Adi spune:

    Pai micile afaceri de cartier sunt baraci termopan aprozare situate in piete evaziune ok sa faca fiecare are dreptul sa cumpere unde vrea nu ca ai gasi ceva ieftin la lidl Pitestiul pare un oras cu cerere mare sa mai cumpere ceva pt stomacel daca ar fi sa dai 10 lei pt un meci teatru altele nu prea vezi ca nu sunt moca

  • Valendin Stan spune:

    Catre cetatenii care se plang de Lidl si Kaufland.

    Vreti mai putine magazine? Nu mai cumparati din ele!

  • George Tanase spune:

    In ritmul asta, o sa fim… nu orașul Lidl… ci orașul fantomă… Păi, Auchan Bradu are de vanzare doar de… Crăciun si Paste… la fel da semnal si altele cum este Moll Valea Mare… si chiar alte Lidl-uri in conditiile unei populații clar in scadere… si a închiderii multor unități productive si afaceri… Ar trebui să se dea atenție mult mai mare unor „parcuri industriale” si politicii atragerii de noi si noi investitori strategici care să acceseze forța de muncă inclusiv din localitățile suburbane învecinate… Nu-i așa domnule primar?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90