NOR CURIER 930X122

înviere

OFICIAL, POȚI COBORÎ SĂ IEI LUMINA ÎNVIERII, DAR NU POȚI ASCULTA SLUJBA DIN STRADĂ SAU MAȘINĂ

Lămuririle oferite recent de Grupul de Comunicare Strategică ne arată cum putem petrece Sărbătorile Pascale fără a încălca prevederile ordonanțelor militare, valabile în perioada stării de urgență.

Citiți și: Anunț important privind sărbătorile pascale!

Pentru că, anul acesta, slujbele de Paște vor fi săvârșite doar de slujitorii bisericești, fără participarea credincioșilor, fiind transmise în mediul online și pe canale TV (amănunte, AICI), mulți s-au gândit la alte soluții care să-i țină mai aproape de lăcașele sfinte.

Unii se întreabă, firesc, dacă au voie să iasă după ora 22 în proximitatea casei, în cazul în care au o biserică în apropiere.

Citiți și: Vremea de Paște: temperaturi incredibile! ANM a publicat prognoza

„Puteți ieși în proximitatea casei, în afara curții, pentru a primi lumina de la voluntarii cu care Patriarhia Română colaborează în acest an, puteți rămâne în proximitatea casei pentru a asculta slujba, însă nu vă puteți deplasa spre biserică, indiferent cât de aproape este situată de casă și nu este permisă formarea de grupuri mai mari de trei persoane.

În cazul în care locuiți la bloc, puteți ieși din casă, de asemenea, pentru a primi lumina adusă de voluntarii BOR, dar este esențial să respectați regulile de distanțare socială, să nu aglomerați casa scării imobilului și să nu formați grupuri mai mari de trei persoane”, precizează Grupul de Comunicare Strategică.

Putem sau nu să ascultăm slujba din stradă?

G.C.S. le oferă răspunsuri și celor care vor să știe dacă pot ieși în stradă să asculte Slujba de Înviere.

„Strict ascultarea slujbei nu poate fi invocată ca motiv pentru deplasare în afara locuinței, iar rămânerea în stradă a mai multor persoane care ar putea dori acest lucru ar putea duce la formarea unor grupuri mai mari de trei persoane, implicit la încălcarea prevederilor Ordonanțelor Militare numărul 2 și 4”, precizează G.C.S.

Nici cei care și-au propus să asiste/asculte slujba de Înviere în fața bisericii, din mașina proprie, fără să se ia contactul cu exteriorul, nu sunt scutiți de amenzi.

Ascultarea slujbei nu este un motiv pentru care să poată fi permisă deplasarea cu declarația pe propria răspundere”, arată GCS.

Nici la cimitir nu puteți merge fără să riscați amendă. „Aceste situații sunt reglementate prin ordonanțe militare care permit doar slujbele de înmormântare/cununie/botez desfășurate cu un număr redus de persoane (maximum 8). Deplasarea la cimitir pentru alte motive nu este reglementată și nici nu poate fi considerată o urgență”, informează G.C.S. (Foto: descriptiv. Sursa: Gândul)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3