930X122 MAIA

bani

Oficial! Se dau noi tichete de la stat!

Se dau noi tichete de la stat!

Citiți și: Ajutor financiar sub forma unor fonduri nerambursabile pentru români

De la 1 ianuarie 2024, românii care prestează activităţi casnice vor putea fi remuneraţi cu tichete valorice de 15 lei.

Aceste tichete sunt destinate pentru activitățile casnice.

Citiți și: Anunț așteptat de pensionari! Se întâmplă de mâine

Acestea reprezintă servicii ocazionale și necalificate prestate de către furnizori casnici în cadrul gospodăriei unei familii.

Sau a unei persoane singure, care este beneficiarul activității casnice.

Această activitate casnică nu are un scop comercial și nu se desfășoară în beneficiul altor terți.

Se dau noi tichete de la stat!

Aceste servicii includ:

– curățenie, igienizare, spălarea și călcatul hainelor, servicii de croitorie, prepararea hranei, îngrijirea corporală, hrănirea și supravegherea persoanelor dependente care sunt beneficiarii activității casnice.

Tichetele de activități casnice pot fi folosite și pentru serviciile prestate de persoanele care acționează ca bonă ocazională.

Valoarea nominală a tichetului de activităţi casnice este de 15 lei şi poate fi actualizată anual prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat.

Tichetele de activităţi casnice nu sunt transferabile.

Nu pot fi utilizate pentru achiziţia altor bunuri şi servicii şi pot fi utilizate numai de către prestatorul casnic ale cărui date sunt completate pe acestea.

Tichetele de activităţi casnice pot fi preschimbate în bani de către prestatorul casnic în maximum 12 luni de la data primirii acestora, în numerar.

Detalii, AICI.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA