930×122 CAPRA 5

consiliul concurenței

Oficial! Sunt probleme în vânzarea Muntenia Hospital

Consiliul Concurenței supune dezbaterii publice angajamentele propuse de MedLife, pentru a elimina îngrijorările de natură concurențială în contexul preluării companiei Muntenia Medical Competences. Grupul MedLife intenționează să preia Muntenia Medical Competences prin intermediul companiei sale Vita Care Flav SRL

Citiți și: AMENDĂ de 2,65 milioane € primită de un COLOS AUTO în România!

„Companiile din Grupul MedLife activează atât pe piața serviciilor medicale private de sănătate, dar și pe piața serviciilor de dezvoltare imobiliară, comerțului cu amănuntul al produselor farmaceutice, serviciilor de brokeraj și asigurări și fabricării de dispozitive, aparate și instrumente medicale și stomatologice.

Muntenia Medical Competences deține și operează Muntenia Hospital, cel mai mare spital privat din județul Argeș, care oferă servicii medicale de spitalizare de zi și continuă, ATI, consultații medicale în regim ambulator și servicii paraclinice, alături de alte servicii medicale conexe precum medicina muncii, abonamente medicale de sănătate și centru de vaccinare.

Citiți și: Se extinde o mare fabrică! Are sediu și în Argeș

În urma analizei efectuate, au rezultat anumite îngrijorări concurenţiale în ceea ce priveşte efectele pe care tranzacția le-ar putea avea asupra prețurilor de pe piaţa furnizării serviciilor de imagistică în ansamblu, contra-cost, RMN și CT de la nivelul județului Argeș.

Pentru a înlătura aceste îngrijorări, MedLife propune, în principal, plafonarea tarifelor pentru serviciile de imagistică RMN și CT pe care Grupul Medlife, inclusiv Muntenia Medical Competences, după preluare, le-ar presta în județul Argeș, pentru o perioadă de cinci ani, cu o indexare anuală cel mult la nivelul ratei inflației.

Anagajamentele asumate de MedLife pot fi consultate pe pagina web a autorității: www.consiliulconcurentei.ro.

Persoanele fizice sau juridice interesate pot trimite observaţii cu privire la angajamentele propuse până la data de 13 decembrie 2022, la adresa de e-mail [email protected] sau prin poştă la următoarea adresă: Consiliul Concurenţei, Piaţa Presei Libere nr. 1, Casa Presei, Corp D1, sector 1, Bucureşti, cod poştal 013701, Oficiul Poştal nr. 33”, se arată într-un comunicat transmis publicității de Consiliul Concurenței.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

SMART KIDS 570×90