New Profesional Consult 930 x 122

munte

OPERAȚIUNE DE SALVARE ÎN MUNȚII ARGEȘULUI – DOI TURIȘTI, ÎN PERICOL

11 salvatori montani argeșeni și sibieni au acționat astăzi pe vârful Mușeteica (2.448 de metri altitudine, potrivit Wikipedia) din munții Făgăraș, în Argeș, pentru evacuarea a doi turiști.

Citiți și: Țineți cont de acest sfaturi! Riscul este unul major

Cei doi au urcat pe vârf, iar la coborâre li s-a făcut rău. Considerând că este vorba despre o toxiinfecție alimentară și nemaiputând să meargă, turiștii au sunat atât la Salvamont, cât și la Serviciul Unic de Urgență 112.

Intervenția a fost una dificilă, după cum ne-a declarat Ion Sănduloiu, șeful Serviciului Public de Salvamont Argeș, dar s-a încheiat cu bine. Ambii turiști au fost coborâți în siguranță de pe munte și apoi transportați cu ambulanțele la spital pentru investigații medicale.

Citiți și: Argeș. Pericol maxim la munte!

Sănduloiu ne-a precizat că aceasta a fost a treia intervenție a salvamontiștilor din weekend-ul care se apropie de sfârșit și că până acum, din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90