NOR CURIER 930X122

cutremur

    Pământul s-a zguduit din nou! Seism puternic

    S-a cutremurat pământul. Un nou cutremur s-a produs în această dimineață, în Oltenia, în județul Gorj.

    Citiți și: Pământul nu-și oprește zbuciumul! A fost din nou!

    Seismul a avut o magnitudinea de 4,2 pe Richter și a avut loc la adâncimea de 14 km, în apropierea următoarelor orașe: 19 kilometri nord-vest de Târgu Jiu, 66 km nord-est de Drobeta-Turnu Severin, 68 km sud de Hunedoara, 82 km sud de Deva şi 94 km est de Reşiţa.

    În ultimele luni, zona Olteniei a fost afectată de mai multe valuri de cutremure.

    Citiți și: A fost cutremur, acum! Magnitudine – 4.4!

    Vă reamintim că cel mai semnificativ cutremur din zona Olteniei s-a produs pe 14 februarie şi a avut o intensitate de 5,7 pe Richter. Seismul a fost urmat de sute de replici.

    Cu o zi înainte, în aceeaşi zonă, s-a produs un cutremur de 5,2 grade, la o adâncime de 16,5 kilometri.

    Un scenariu luat în calcul de experții din cadrul Institutului Național pentru „Fizica Pământului” ar fi acela conform căruia cutremurele care au zguduit partea de vest a țării ar putea avea legătură cu cele din Turcia.

    Cutremurele din Turcia nu au nicio legătură cu cele din România

    Seismologul Gheorghe Mărmureanu demontează însă toate aceste zvonuri. După seismul din această dimineață, acesta a declarat că nu există nicio legătură între cutremurele din Turcia şi cele din România.

    „Foarte multă lume leagă aceste cutremure de cele din Turcia, având în vedere că în Turcia au fost atât de multe cutremure și foarte puternice. 

    Din ce am observat eu, cu toate aceste cutremure care au loc în Turcia, ajung în Marea Mediterană și apoi o iau prin partea de nord a Africii. 

    Deci ele niciodată nu afectează partea dreaptă, mă refer la Balcani, la România.

    La începutul acestui secol au fost foarte multe cutremure în Turcia”, a spus Gheorghe Mărmureanu, potrivit Antena 3 CNN.

    Seismologul spune şi care este ipoteza lui în acest caz.

    „Este o falie foarte puternică ce pleacă din Armenia, ajunge la Istanbul și apoi la stânga. 

    Turcia este țara cutremurelor, de fapt. 

    (…) În zona Vrancei e altă poveste şi deocamdată nu se pune problema unui cutremur catastrofal cel puțin până în 2040”, a mai declarat Gheorghe Mărmureanu.

    Foto descriptiv

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90