Donaris 930 x 122

itm

Patroni ,,luați la bani mărunți” de ITM! S-a lăsat cu sancțiuni

Patroni ,,luați la bani mărunți” de ITM! S-a lăsat cu sancțiuni

Citiți și: A „plouat” cu amenzi! Patroni argeșeni care au vrut să „fenteze” legea

Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș a efectuat controale la angajatorii care desfășoară activitatea în domeniul „Demontarea (dezasamblarea) mașinilor și echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor”.

Aceștia au avut în vedere verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind cerințele minime de securitate și sănătate în muncă și  încheierea și executarea contractelor individuale de muncă.

Citiți și: Interzis în 2024: Sancțiuni uriașe pentru orele de liniște la bloc

Controalele s-au desfășurat în perioada 05.03.2024-09.03.2024, în cadrul Campaniei Naționale.

Motivația campaniei naționale rezidă din  riscurile deosebite pe care le presupune această activitate.

Lucrătorii se confruntă, de cele mai multe ori, cu un mediu de muncă neprielnic, condiții de muncă dificile, cu factori de risc de accidentare cu consecințe ireversibile, mortale sau foarte grave.

Obiectivele campaniei:

 – Identificarea și verificarea agenților economici care activează în domeniul „Demontarea (dezasamblarea) mașinilor și echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor”;

– Eliminarea neconformităților constatate, prin dispunerea de măsuri obligatorii pentru remedierea neconformităților și aplicarea sancțiunilor contravenționale corespunzătoare;

– Creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și a lucrătorilor în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale în domeniile relațiilor de muncă și securității și sănătății în muncă.

Patroni ,,luați la bani mărunți” de ITM! S-a lăsat cu sancțiuni

Astfel, în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă , Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș a efectuat un număr de 14 controale.

Au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, cuantumul amenzilor fiind de 4.300 lei.

Principalele deficiențe constatate:

– neevidențierea timpului de muncă,

– neprezentare documente,

– neasigurare verificare tehnică periodică a echipamentelor de muncă.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90