NOR CURIER 930X122

agrement

Patronul de la Rehoma revine! Ce vrea să facă în Pădurea Trivale

Patronul de la Rehoma revine! Ce vrea să facă în Pădurea Trivale

Citiți și: LIVE, ACUM! Irina Rimes și Zdob și Zdub, show electrizant la Simfonia Lalelelor

Patronul de la Rehoma insistă cu ideea de a înființa un complex de agrement în pădurea Trivale!

Omul de afaceri revine în ședința C.T.A.T.U. (Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism), care va avea loc mâine, de la ora 14.

Citiți și: S-a întâmplat în Parcul Trivale! Tânăr dubios descoperit cu potențiale substanțe ilegale

Pe scurt, acesta solicită scoaterea din fondul forestier și aprobare PUZ pentru a face un complex de agrement pe un teren în suprafață de 2798,00 mp și introducerea în intravilan a suprafeței de 1695 de mp.

Iată solicitarea acestuia:

Studiu de oportunitate – zona pădure cuprinsă între străzile Zamfirești și Grigorești – inițiator P. N., revenire cu cererea nr. (…) pentru obținerea Avizului de oportunitate pentru „Scoaterea din fondul forestier și aprobare PUZ pentru înființare complex de agrement” pe terenul în suprafață de 2798,00 mp și introducerea în intravilan a suprafeței de 1695 mp.

Terenul studiat este situat în intravilanul și extravilanul municipiului Pitești, în zona cuprinsă între străzile Zamfirești și Grigorești, în raza O.S. Pitești, U.P. II Trivale, u.a. 28 C, 33 F și 33 G., teren cu categoria de folosință pădure.

Terenul studiat în suprafață totală de 89181,00 mp este situat în vecinătatea unui curs de apă – pârâul Zamfirești, pentru care nu există reguli de construire aprobate.

Conform P.U.G. – R.L.U. aprobat prin H.C.L. nr. 113/1999 și prelungit prin H.C.L. nr. 90/2010 terenul este amplasat în UTR 21 – P21a+VP – zonă de pădure parc cu valoare peisagistică.

Conform declarației notariale autentificate sub nr. (…) accesul la terenul studiat se va asigura prin drumul privat al S.C. REHOMA S.R.L., existent pe terenul identificat cu numărul cadastral (…) (adiacent terenului studiat, în partea de Nord – proprietate a aceluiași beneficiar), prin intermediul căruia se realizează accesul la strada Zamfirești, identificată cu nr. cad. (…).

PROPUNERI:

Patronul de la Rehoma revine! Ce vrea să facă în Pădurea Trivale

Se propune scoaterea definitivă din fondul forestier a suprafeței de 2798,00 mp, fără defrișare cu compensare echivalentă ca suprafață și bonitate, introducerea în intravilan a suprafeței de 1695 mp și reglementare urbanistică prin PUZ pentru amenajarea unui complex de agrement ce va cuprinde o structură modulară destinată găzduirii activităților de loisir (S=300 mp), un foișor (S=89mp), locuri de odihnă și relaxare (pergole, bănci), amenajări specifice parcurilor de aventură în natură (tiroliană, trasee de diferite dificultăți – platforme, scări, podețe din lemn, etc.) a unei platforme pietruite cu rol de circulație ocazional carosabilă (S= 723mp) și a unei alei pietruite cu rol de asigurare a accesului pietonal (S=1468mp).

POT maxim = 40 %; CUT maxim = 0,4 Acd/mp teren;

Regim de înălțime pentru structura destinată găzduirii activităților de loisir este Parter înalt;

Rh maxim la cornișă = 5,00 m;

Regim de înălțime pentru foișor este Parter; Rh maxim la cornișă = 3,50 m.

Pe terenurile prin care se propune accesul există deja o parcare și s-a mai propus încă una pentru asigurarea unui nr. de 78 locuri de parcare, astfel încât să nu existe probleme pentru parcarea mașinilor vizitatorilor.

Observații:

În ședința CTATU din data de 13.07.2023 documentația a fost retrasă pentru clarificări.”

Vă reamintim că ePitești a abordat subiectul în mai multe materiale.

Amănunte puteți re (citi) AICI.

De asemenea, alte detalii AICI și AICI.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

5 comentarii

  • Necula Ion spune:

    Cum se poate face numai în pădure?Azi 2000 ,mâine 5000 și nu va mai rămâne pădure!

  • ionut marinescu spune:

    Lăsând deoparte faptul că vrea să construiască cu orice preț unde nu e voie… Mai avem 2 exemple de gust arhitectural marca rehoma pe N. Bălcescu! Va dați seama ce ar construi în pădure?!

  • Matei spune:

    Ar fi o crima, un act de lasitate, un act de stupid servilism sa se permita acestui antreprenor sau ce este el, taierea atator copaci, defrisarea unei paduri pentru umflarea buzunarului sau. Pitestiul are nevoie de spatii verzi, de copacii acestia de 100 de ani. Spatii pentru agrement sunt destule. Dar nu ai o cladire emblematica pentru a o numi teatru sau filarmonica.
    Rog pe cei care au decizia in varful penitei, sa-i dea omului dornic de dezvoltare urbana, un teren viran, vreo pajiste, ca sunt destule in jurul Pitestiului. Nu sacrificati o padure care se inalta in sute de ani! Nu intoarceti spatele bunului simt, nu inchideti ochii in fata abuzului pentru un pumn de țechini.

  • Anonim spune:

    dar cine este patronul de la rehoma?
    un om, ca toți alții.
    de ce nu se vrea a-l alinia legii?
    este sursa de afaceri și hoții pt edilii Pitești-ului?
    chiar nu mai scăpăm deloc de hoți și de smecheri?

  • Anonim spune:

    dacă vrea agrement, patronul de la recomandarea sa se mute în lunca Argeșului.
    este loc destul pt agrementul dorit de el și de gentea.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90