NOR CURIER 930X122

Arges

Patru şcoli din județul Argeș vor acorda elevilor o masă caldă

În patru școli din Argeș, elevii vor beneficia de programul Masa caldă. În total, 300 de unități de învățământ din toată țara vor organiza acest program în anul școlar 2022-2023.

Citiți și: Mari nereguli în unități de învățământ! Amenzi uriașe și dosare penale

Lista cu școlile a fost publicată ieri, 31 august, de Ministerul Educației.

Din județul nostru, școlile care se află pe această listă sunt: Școala Gimnazială Albeștii de Argeș, Școala Gimnazială Nr.1 Hîrtiești, Școala Gimnazială Nr.1 Micești și Școala Gimnazială I.C. Lăzărescu Țițești.

Citiți și: Este oficial! Atât se stă acum pentru proba de traseu, în fiecare oraș

Programul-pilot „Masă caldă” are ca obiectiv înlocuirea programelor „Laptele și cornul” și „Fructe în școli”.

Sunt incluse școli cu număr de elevi mai mic și asta ne permite să suplimentăm cu 50 de școli lista celor 300 de școli deja aprobate.

Vă reamintesc că finanțarea aprobată este de 354 de milioane de lei, este de 10 ori mai mare decât anul 2016, anul în care a început programul masă caldă, cu 35 milioane finanțare.

Vă mai reamintesc faptul că am crescut alocația zilnică de la 10 la 15 lei, pentru a preîntâmpina acele situații în care tarifele de 10 de lei nu au fost suficiente pentru a genera atractivitate în rândul operatorilor economici, mai ales în contextul scumpirilor”, a declarat Sorin Cîmpeanu, citat de edupedu.ro

Normele de aplicare pentru program nu au fost încă adoptate.

Foto principal: descriptiv/ Sursă: bzi.ro

555 X 222 CAPRA

Comentarii

3 comentarii

  • Remus Iancu spune:

    Ar trebui și la școală din com cetateni valea cetățuia jud arges dacă sar putea

  • Remus Iancu spune:

    Ar trebui și la școală din com cetateni valea cetățuia jud arges dacă sar putea ca și acolo ar fi de ajutor copiilor

  • Adriana spune:

    „Masa calda” trebuia să ajungă în toate școlile din tara. De ce nu s-a realizat acest lucru? Simplu, nu sunt bani pentru masa copiilor, banii se duc in buzunarele specialilor. E clar că acest program ajuta foarte mult copiii și are ca efect scaderea ratei abandonului școlar și diminuarea absenteismului. Educația nu are prioritate pentru că ne vor prosti și supuși. E important că a crescut număr școlilor și alocația, deci dl Câmpeanu trebuie felicitat pentru acest progres impresionant.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90