New Profesional Consult 930 x 122

majorare pensie

Pensie dublă, de la 1 septembrie, pentru aceste persoane!

Pensie dublă, de la 1 septembrie, pentru aceste persoane!

Citiți și: S-a anunțat: Pensie mai mare chiar și cu 1.500 de lei! Românii care vor beneficia

Începând cu 1 septembrie 2024, unii români vor observa o creștere substanțială a pensiilor, inclusiv o dublare pentru anumite categorii.

Anton Hadăr, președintele Federației Naționale Sindicale (FNS) „Alma Mater”, a subliniat că această măsură se adresează în special celor care primesc pensia minimă și au un număr mare de ani de muncă.

Citiți și: 1.500 de lei în plus la pensie! Cine primește mai mult și de când

Mulți dintre cei care primesc pensia minimă, în prezent până la 1.281 lei, vor beneficia de o creștere notabilă.

Unii dintre aceștia vor vedea pensia dublată datorită anilor mulți de muncă și suplimentărilor bazate pe criterii de stabilitate.

„Sunt oameni care au pensia minimă, chiar foarte mulți care au punctaj foarte mic, au număr de puncte puține, mă refer aici la cei până în 1.281 lei. Unii din zona aceasta vor trece în partea cealaltă, vor avea chiar dublare, 100%, pentru că au avut ani mulți de muncă și intervine acea suplimentare pe criterii de stabilitate”, a declarat Hadăr, conform dailybusiness.ro.

Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii, a confirmat că punctele de stabilitate vor juca un rol crucial în determinarea valorii pensiei și vor ajuta la creșterea acesteia.

Pensie dublă, de la 1 septembrie, pentru aceste persoane!

Noua lege a pensiilor introduce punctele de stabilitate.

Acestea sunt acordate pentru o vechime în muncă mai mare de 25 de ani.

Punctele recompensează stabilitatea și continuitatea în muncă, prin menținerea calității de asigurat la bugetul asigurărilor sociale de stat.

Conform noilor reglementări, se acordă 0,5 puncte pe an pentru perioadele de cotizare între 25 și 30 de ani.

0,75 puncte pe an se acordă pentru perioadele de 30-35 de ani și un punct suplimentar pentru stagiile de cotizare mai lungi de 35 de ani.

Ministrul a subliniat importanța deosebită a diferențierii între vechimea în muncă și contributivitatea în calculul pensiilor.

Reforma pensiilor are ca obiectiv principal asigurarea echității în sistemul public de pensii, astfel încât pentru aceeași perioadă de cotizare și aceleași venituri, pensiile să fie egale.

Aceasta va elimina inechitățile actuale cauzate de factori precum anul pensionării sau genul, asigurând o tratare egală a tuturor pensionarilor.

Foto: Descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Pizza Sapori Italia 570 90