NOR CURIER 930X122

dâmbovicioara

Pensiune din Argeș, cu nereguli grave, închisă și amendată cu 100.000 de lei

Pensiune din Argeș, cu nereguli grave, închisă și amendată cu 100.000 de lei

Citiți și: ISU Argeș angajează! Ce posturi sunt disponibile

În perioada 19-25.02.2024, inspectorii de prevenire argeșeni au continuat activitățile de control pe raza județului nostru.

Astfel, au desfășurat șase acțiuni, având în vedere gradul mare de ocupare al spațiilor de cazare și numărul crescut de utilizatori.

Citiți și: Argeș: Tineri grav răniți! O șoferiță, impact puternic cu o autospecială

Pentru siguranța tuturor, s-au urmărit respectarea măsurilor cu rol de securitate la incendiu, împiedicarea depășirii numărului de utilizatori prevăzut de parametri de proiectare a spațiilor.

Dar și exploatarea instalațiilor cu rol de securitate la incendiu, modul de exploatare a aparatelor de gătit, menținerea practicabilă a căilor de evacuare în caz de incendiu la parametri proiectați.

Și exploatarea în siguranță a instalațiilor utilitare aferente construcțiilor respective (încălzire, electrice și ventilație).

În urma acestor verificări, au fost constatate 13 deficiențe, pentru care s-au aplicat amenzi în cuantum de 178.000 lei.

Două dintre obiectivele controlate nu aveau autorizație de securitate la incendiu, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș.

Pensiune din Argeș, cu nereguli grave, închisă și amendată cu 100.000 de lei

„Totodată, pentru unul dintre obiectivele cu destinația turism, din localitatea Dâmbovicioara, colegii noștri au dispus oprirea funcționării și utilizării pe o perioadă nedeterminată, până la intrarea în legalitate, respectiv luarea măsurilor necesare îndeplinirii cerințelor de securitate la incendiu.

Pentru respectivul operator s-a aplicat și o sancțiune contravențională principală, constând într-o amendă în cuantum de 100.000 lei.

Dar și sancțiunea complementară privind oprirea funcționării și utilizării spațiului, aplicându-se sigiliul Inspectoratului pentru Situații de Urgență.”, mai informează sursa citată.

Foto: ISU Argeș

555×222 grota rece

Comentarii

Un comentariu

  • Silvano spune:

    Amenzi peste amenzi… Are sluga de Ciordacu nevoie de 7.000.000 euro să-i facă ogeacul celui mai nesimțit dintre românii ne români… președintele Republicii Romania… Johannes Piele Lungă …
    Vedeți ce mai votați…!!!!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90