Donaris 930 x 122

incendiu

PENSIUNI ȘI RESTAURANTE DIN ARGEȘ, PERICOL DE REVELION. ISU ARGEȘ NU DĂ NUMELE

Pensiuni și restaurante din Argeș, pericol de Revelion. ISU Argeș nu dă numele. Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș ne-a transmis astăzi un bilanț al instituției pentru perioada 28 decembrie 2018 – 3 ianuarie 2019.

Citiți și: Gospodărie în flăcări, în Argeș, de la un cablu electric defect

Personalul Inspecţiei de Prevenire a desfăşurat 20 de controale de specialitate pe linia prevenirii incendiilor la unităţi de turism şi unităţi de alimentaţie publică, în urma cărora au fost depistate 52 de deficiențe și s-au aplicat 27 de avertismente și 11 amenzi, în cuantum de 11.500 de lei”, ne informează sursa citată. 

7 dintre unități nu au autorizație de securitate la incendiu, ne precizează Mădălina Epure, purtător de cuvânt al ISU Argeș, chestionată de ePitești pe acest subiect.

Citiți și: Argeș: Incendiu la o policlinică. Intervin echipaje ISU din mai multe localități

Am vrut să aflăm lista unităților cu „deficiențe”. Care sunt restaurantele și pensiunile din Argeș găsite de Revelion cu astfel de probleme?

Este o întrebare la care Inspectoratul condus de Bogdan Olar (foto) nu oferă răspuns. Nu pentru noi, ci pentru opinia publică. Dar are instituția voie să publice lista?

Potrivit articolului 12 al legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, se exceptează de la accesul liber al cetățenilor ”informaţiile privind activităţile comerciale sau financiare, dacă publicitatea acestora aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ori industrială, precum şi principiului concurenței loiale, potrivit legii”. Cum pensiunile și restaurantele controlate sunt societăți comerciale, ISU Argeș invocă această prevedere.

De la tragedia din clubul Colectiv, cel puțin din punct de vedere al comunicării preventive, autoritățile responsabile n-au învățat nimic. Pentru că legea e făcută anapoda, cetățenii nu au dreptul să afle din presă care sunt restaurantele și unitățile de cazare turistică din Argeș fără autorizație de securitate la incendiu sau care au alte probleme pe linie de securitate la incendiu. Imaginea și profitul patronilor sunt mai importante decât buna și corecta informare a cetățeanului.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441