930 pe 122 COSTACHE

migranți

Percheziții de amploare în Argeș! Trafic de migranți!

Percheziții de amploare în Argeș! Trafic de migranți!

Citiți și: Percheziții în Pitești și Costești! Evaziune fiscală și înșelăciune

Zeci de persoane urmează să fie duse luni la audieri într-un dosar de trafic de migranţi în care au loc 34 de persheziţii în București și în zece judeţe, inclusiv în Argeș, anunţă IGPR.

Sub pretextul unor livrări de marfă, având ca destinaţie finală state din Uniunea Europeană, ar fi fost făcute mai multe transporturi, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de vest a României, migranţii fiind ascunşi printre mărfuri.

Citiți și: Percheziții la traficanți! Femei obligate să se prostitueze

Migranţii proveneau din India, Pakistan, Bangladesh, Nepal şi Sri Lanka. Anchetatorii au documentat 5 transporturi, prin intermediul cărora membrii grupului ar fi încercat să scoată ilegal, din România, aproximativ 120 de migranţi.

„La data de 13 februarie a.c., poliţiştii Inspectoratului General al Poliţiei Române – Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia şi Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu, efectuează 34 de percheziţii domiciliare, în judeţul Ilfov şi municipiul Bucureşti (12), Argeş (7), Dâmboviţa (1), Teleorman (4), Olt (1), Sibiu (1), Arad (1), Vâlcea (2), Vrancea (4) şi Galaţi (1), în vederea destructurării unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi”, anunţă IGPR.

Conform sursei citate, în anul 2021, mai multe persoane bănuite ar fi constituit un grup infracţional organizat, care ar fi acţionat, până în prezent, în scopul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi, pentru a obţine în mod facil sume de bani.

Detalii, AICI

Foto: Arhivă ePitești/Descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

570 X 90 POSADA 3