930×122 CAPRA 5

benzinării

Percheziții domiciliare în Pitești. Suspecți de fraudă în benzinării, furt la pompă

Ofițeri de poliție judiciară și alte organe abilitate au efectuat, în cursul zilei trecute, 26 de percheziții domiciliare la persoane bănuite de săvârșirea unor fraude în stațiile de carburanți, folosind carduri de alimentare false și alte dispozitive conexe.

Citiți și: Argeș. DNA a descins la Spital!

Două percheziții au fost în Pitești, restul în Cluj, Bacău, Timișoara, Oradea, Iași, București și Craiova.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost descoperite și ridicate 2 portofele fizice de moneda virtuală, 26 telefoane mobile, 27 unități de stocare, 7 laptopuri,1 tabletă, 21 OBU (On Board Unit), 52 de carduri din plastic prevăzute cu bandă magnetică,un card alb fără bandă magnetică, 76 carduri bancare, 30 grame substanță vegetală de culoare brun maronie susceptibilă de a fi canabis, 4 pistoale din care unul cu bile din plastic (airsoft) și trei cu bile de cauciuc, precum și sumele de 134.100 lei, 12.420 euro, 100 dolari canadieni și 2.100 lire sterline.

Persoanele față de care au fost emise mandate de aducere vor fi conduse la sediul unităților de poliție în vederea audierii și continuării cercetărilor.

Citiți și: Argeș. Percheziții! Traficant la 18 ani!

„Activitățile au fost desfășurate în baza a 5 ordine europene de anchetă emise de autoritățile judiciare din Belgia”, transmite DIICOT.

Prejudiciul este estimat la 400.000 de euro.

 

 

„Suspecții, de origine română, foloseau ca mod de operare, diverse tehnici de skimming, cum ar fi montarea de dispozitive pe pompele de carburant din stațiile PECO, pentru a obține datele electronice conținute pe banda magnetică a cardurilor originale de combustibil și a codurilor PIN ale acestora. Cu datele electronice obținute clonau acele carduri, deținând astfel carduri de combustibil false care le permiteau să cumpere combustibil în mod fraudulos.

Menționăm că, potrivit normelor belgiene, toate camioanele care circulă pe drumurile publice sunt obligate se fie dotate la bord cu un On Board Unit (OBU), care este întotdeauna pornit și care facturează doar kilometri parcurși pe drumurile cu plată. Cardurile de combustibil false au fost folosite pentru a încărca bani pe dispozitivul belgian de raportare a taxelor rutiere.

Ulterior, folosind dispozitivul de raportare a taxei rutiere (OBU), suma încărcată pe dispozitiv, dar necheltuită efectiv cu taxa de drum, era rambursată în conturile bancare aflate sub controlul persoanelor implicate în activitatea infracțională […]. Acţiunea a beneficiat de sprijinul EUROJUST”, precizează DIICOT într-un comunicat.

(Foto: descriptiv)

SMART KIDS 555×222

Comentarii

570 X 90 POSADA 3